EXCLUSIV! Sindicalistul Crăete: „Cunoscând legislația, acțiunea minerilor nici nu putea fi catalogată altfel decât ilegală”

0
1392

Magistrații de la Tribunalul Gorj au decis că greva minerilor este ilegală. Decizia nu este insă una definitivă și nici executorie. Liderul de sindicat Doru Crăete a declarat, în exclusivitate pentru Informația Gorjului că, potrivit legislației, judecătorii gorjeni au dreptate, iar aceste acțiuni de protest ar putea aduce pierderi substanțiale dacă termocentralele vor ajunge pe zero. Mai mult, Crăete consideră că multe dintre probleme ortacilor au apărut după ce Laurențiu Ciurel fostul manager al companiei a redus veniturile cu 35%.

Cunoscând legislația pot spune ca nici nu putea fi catalogata altfel! E păcat ca in contextul unor nemulțumiri reale nu numai ale minerilor ci si ale energeticienilor, pe fondul unei lipse crase de comunicare între membrii comisiei mixte din partea sindicala si marea masa a sindicaliștilor din CEO s-a ajuns aici! Trebuie mai mult discernământ si mai multă maleabilitate din partea tuturor, pentru ca dacă vom ajunge cu termocentralele pe zero pierderile vor fi incomensurabile! Exista riscul ca tot răul sa se întoarcă, ca un bumerang împotriva, cui credeți , tocmai amărâților din cariere si termocentrale care au dreptatea lor! Pentru mine exista totuși un semn de întrebare: De ce n-a existat aceeasi coeziune, hotarâre si vehementa cand ne-a tăiat Ciurel peste 35% din venituri? Pentru ca de acolo ni se trag multe!  Legislația prevede ca greva poate fi declarată, in anumite condiții, de organizațiile sindicale reprezentative sau, acolo unde acestea nu exista, de reprezentanții salariaților cu acordul scris al 50% + 1 din numărul acestora. Ori aici e vorba de un conflict spontan cu oprirea voluntara a lucrului fără îndeplinirea cerințelor legale. Din păcate!”, a declarat Doru Crăete, lider de sindicat la Termocentrala Rovinari.

Întrebat ce părere are despre informațiile apărute în mass-media, potrivit cărora acțiunile minerilor ar avea drept scop și înlăturarea lui Sorinel Boza de la cârma companiei, Doru Crăete a spus că nu este exclus. „Orice e posibil in societatea bolnava in care trăim”, a mai spus Doru Crăete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here