Medic din Târgu-Jiu, anchetat după ce a refuzat să trateze o pacientă pe motiv că nu este remunerat corespunzător. Femeia se zbate intre viață și moarte

0
9827

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu după ce un medic a refuzat să trateze o pacientă pe motiv că nu este remunerat corespunzător, deși leafa doctoriței depășește 10.000 de lei lunar.

Elena Vlad, medic primar pneumolog in cadrul unității medicale din Târgu-Jiu este cercetată de Comisia de etică a spitalului, după ar fi refuzat să trateze o bătrână, de 63 de ani, care a sosit la unitatea spitaliceasca  la finalul săptămânii trecute. Medicul a fost solicitat de la Secţia Medicală I, la Secţia Terapie Intensivă pentru a o consulta pe pacientă. Recomandarea doctoriţei, consemnată în foaia de observaţie, a fost că pacienta nu poate fi transferată la Compartimentul pneumologie, din Secţia Medicală I, ci la Spitalul din Craiova, dat fiind faptul că este vorba de o boală contagioasă, respectiv bronhopneumonie acută. În plus, în foaia de observaţie, doctoriţa a invocat imposibilitatea tratamentului, ca urmare a lipsei de personal medical şi a proastei salarizări. „Nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă, deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră“, se menţionează în fişa pacientei.

Femeia bolnavă este internată acum la Secția Terapie Intensivă și se zbate între viață și moarte. Gigel Capotă, managerul SJU Târgu-Jiu a precizat că nici medicii și nici asistentele nu au motive să se plângă de salarii mai ales că lefurile le-au fost majorate considerabil in ultima perioadă.

„Fișa de internare nu este locul unde să te plângi de salariu. Acolo trebuie să treci alte informații. Cât privește salarizarea, nu cred că ar trebui să fie nemulțumiri. Spitalul Județean Târgu Jiu este printre puținele din țară unde sporurile sunt aproape de pragul maxim. Salariile au crescut și sunt meritate pentru medici. Este regretabil că se întâmplă așa ceva la spitalul din Târgu Jiu. Dacă așa au stat lucrurile, voi lua cea mai dură măsură”, a atenționat directorul spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here