Munca la negru, greu de combătut in Gorj

0
682

Un angajator din comuna Turburea, cu activitate în domeniul comerțului a fost sancționat, săptămâna trecută, de inspectorii de muncă gorjeni, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei după ce a fost depistat desfășurând activitate cu o persoană fără contract de muncă. De asemenea, au fost impuse 31 de măsuri pe care persoana juridică sancționată trebuie să le ducă la îndeplinire. Totodată, un alt angajator din Târgu-Jiu, care se ocupă cu vânzarea de produse alimentare la grătar, a fost sancționat cu 10.000 de lei, întrucât vânătoarea presta activitate în afara orelor de muncă stabilite în contractul de muncă cu timp partial. In acest caz au fost trasate 25 de măsuri pe care angajatorul trebuie sa le realizeze in termenul stabilit de inspectorii de muncă.

„In perioada amintită, in domeniul relațiilor de muncă, au fost întreprinse 21 de controale, s-au aplicat amenzi în valoare de 40.500 de lei și au fost dispuse 147 de masuri”, a precizat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Pe linia respectării securității și sănătății în muncă, in intervalul 21.01– 25.01.2019, au fost efectuate 9  controale, fiind constatate 21 de deficiențe pentru care au fost aplicate 15 avertismente și 6 amenzi în valoare de 26.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here