Soția lui Greblă îl apără pe Vâlcov

0
781

Procesul în care Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, acuzat de instigare la dare și luare de mită, a fost încheiat, ieri, cu o nouă amânare după ce noul avocat al consilierului primului ministru a solicitat ca dosarul să fie trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cea care l-a apărat pe Darius Vâlcov este chiar  Mihaela Greblă, soția secretarului general al Guvernului, Toni Greblă. Aceasta consideră că Tribunalul Gorj nu este competent să judece această cauză, întrucât faptele pentru care clientul său a fost trimis în judecată sunt asimilate celor de corupție.

„Am invocat eu o excepție, de nulitate absolută, pe articolul 281, litera b, din Codul de Procedură Penală, privind necompetența materială și personală a instanței de la Gorj. S-a dat termen ca să discutăm cererea, au fost audiați trei martori. În perioada de referință, 2012-2015, la care fac referire presupusele fapte prin rechizitoriu, Vâlcov avea calitatea de primar al municipiului Slatina. Faptele pentru care este trimis în judecată sunt asimilate faptelor de corupție și pe calitatea lui, competentă să judece cauza este Înalta Curte de Casație și Justiție. Este opinia mea. Ei au reținut în mod corect că avea calitatea de primar, dar faptele pentru care a fost trimis în judecată nu ar fi în legătură cu serviciul. Și Înalta Curte ar putea să se pronunțe pe necompetența organului de urmărire penală, pentru că trebuia să fie făcută de DNA”, a declarat pentru MEDIAFAX, Mihaela Greblă, avocatul lui Darius Vâlcov.

Mai mult, Mihaela Greblă susține că acuzațiile aduse lui Darius Vâlcov, sunt, nimic altceva decât  ”o prostie”.

„O prostie! Ar fi instigat pe un denunțător care avea și el la rândul lui calitatea de deputat, la momentul acela, l-ar fi determinat pe acest personaj să meargă la OCPI, unde să găsească o persoană care să vină și să instruiască salariații de la societatea aceasta presupus controlată de Vâlcov”, a spus noul avocat al lui Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here