Revoltător! Angajați la stat, OBLIGAȚI de șefi să facă propagandă pentru PSD

0
424

Situație revoltătoare la Craiova, acolo unde angajații Companiei de Apă Oltenia ar fi fost obligați de conducerea instituției să facă propagandă pentru PSD și Claudiu Manda. Aceștia ar fi abuzat de conturile de Facebook ale salariaților, forțându-i să facă propagandă electorală. Fiica unei angajate a companiei respective a povestit totul pe pagina sa de socializare.

În Romania anului 2019 că nu merge treaba cu curăţenie sufletească, asta e ştiuta. Că se aduc oamenii forţat la mitinguri PSD, ameninţaţi cu concedierea sau premiaţi cu 1 litru de ulei – am mai scris despre asta in momentul in care mama mea,angajat al Companiei de Apa Oltenia a fost tarata la miting – şi asta e stiuta. DAR azi PSD a înfăptuit furt de identitate şi furt de opinie!

Aceeasi mama a mea, angajata a aceleiaşi companii, azi a fost adusă la sediul PSD din Craiova de către şefii săi, împreună cu alţi colegi, fara să i se spună de ce, şi acolo i s-au cerut contul şi parola de Facebook pentru a i se ataşa la poza de profil o pictogramă cu Claudiu Manda şi cu mesajul „Votez PSD”.

Neştiind multe despre tehnologie, nu şi-a amintit parola de Facebook şi şefii săi i-au schimbat-o, i-au făcut alta, de pe propriul ei smartphone!

Asta au făcut cu toţi oamenii de la Compania de Apa Oltenia! Apoi am început toţi din familie să primim de la ea,pe Facebook,cereri de apreciere a paginii lui Claudiu Manda , fără că ea să pună mana pe telefonul ei! Ulterior şi-a schimbat poza de profil şi parola de FB, asta după ce i-am explicat eu telefonic cum se face şi ce greşeala a făcut.

Sunt siderată. Spuneti-mi voi, va rog, cui să mă adresez. Legea 190/2018 privind datele cu caracter personal a fost încălcată in mod abuziv azi de către susţinătorii lui Manda şi au înfăptuit furt de identitate şi furt de opinie,mă repet. Mama mea aproape plângea. Nu mai am cuvinte.ajutati-ma voi cu un share sau un sfat. Multumesc“, a scris Iulia Mihaela Păuna, pe pagina sa de socializare.

In ultima perioadă, PSD  a promovat online, minciunile electorale, acestea apărând pe mai multe site-uri de știri prin intermediul Google Ads.

Cum încearcă PSD să ne prostească:

1. ”Dezvoltăm legumicultura națională, asigurăm mâncare românească gustoasă și sănătoasă pentru noi și copiii noștri”

În sensul ăsta invocă „succesul programului de tomate, în care zeci de mii de gospodari au primit câte trei mii de euro pentru fiecare o mie de metri pătrați de seră cultivată”.Sunt promise subvenţii similare şi pentru ardei, vinete şi castraveţi. E şi una din marotele favorite ale lui Liviu Dragnea din ultimul timp. Mă surprinde doar că de pe listă lipseşte prazul.

Realitatea: Programul respectiv a fost, de fapt, un fiasco total: subvenţia a motivat producătorii să crească mai mult decât era realist să poată vinde, doar ca să încaseze banii de la stat pentru mia de metri pătraţi cultivată; din cauza ofertei mult peste nivelul cererii, preţul kilogramului s-a dus în cap, coborând şi până la 20-30 de bani. Roşiile alea mioritice fff gustoase n-au ajuns în hipermarketuri şi pe mesele românilor, ci în troaca la porci sau aruncate în câmp, că producătorii au preferat să le distrugă decât să le vândă pe bani puţini. Foarte patriotic. Cu ele s-au dus pe apa sâmbetei şi banii de subvenţie.

2. Rata şomajului e la un minim istoric de după Revoluţie, iar ăsta ar fi meritul lor

Prima parte, cel puţin, e adevărată. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, şi a doua e la fel. Însă nu datorită puterii economiei sau fiindcă PSD „a luptat pentru fiecare loc de muncă și pentru fiecare investiție”, cum pretind propagandiştii social-democraţilor. Motivul este exodul masiv al românilor plecaţi la muncă în spaţiul comunitar, numărul lor ajungând la 7 milioane  după unele estimări.

Realitatea: În 2017, anul acela în care guvernul a încercat să dea OUG 13, a fost înregistrată cea mai mare rată a emigrației comparativ cu anteriorii opt ani. În timp ce pesediştii se bat cu pumnul în piept că economia duduie, tot mai multe firme se închid sau îşi suspendă activitatea, iar BNR tocmai a confirmat că investiţiile străine sunt in scădere, alături de alte veşti îmbucurătoare pe plan economic.

3. Ar fi crescut puterea de cumpărare şi o duci mult mai bine

Poate e valabil în cazul unora, ca reprezentanţii administraţiei publice locale, care au profitat de largheţea Legii Salarizării Unitare să îşi dubleze sau tripleze veniturile. Au beneficiat de lefuri mărite şi alţi angajaţi ai statului, care chiar o meritau (medicii, de exemplu). Însă pentru o bună parte din salariaţi, creşterile au fost estompate de nivelul record al inflației. Cel mai mult au avut de pierdut angajaţii din mediul privat, care nu sunt racordaţi la generozitatea statului. Ei au ieşit pe minus.

Realitatea: Creşterea puterii de cumpărare e mai mult meritul guvernelor din perioada 2015-2016, când am avut chiar inflație negativă. După ce executivele conduse din umbră de Liviu Dragnea au început să implementeze faimosul program de guvernare s-au văzut şi primele efecte, printre ele creșterea galopantă a prețurilor. Doar în primele trei luni din 2019 costul alimentelor a crescut cu 21%, continuând trendul început anul trecut.

4. PSD construieşte autostrăzi

Asta e atât de amuzantă încât aproape că nici nu merită comentată. Sper că n-ai uitat deja de protestul #șîeu din 15 martie, când românii au oprit munca pentru un sfert de oră să ceară autostrăzi. A fost momentul ăla când PSD a folosit o imagine din Rusia să anunţe că încep lucrările la autostrada Moldovei. Ministrul Transporturilor a încercat o manevră de PR pe şantier, dar nu s-a gândit că presa o să vadă a doua zi că au dispărut utilajele de la scenă.

Realitatea: Guvernul renunță la proiecte de infrastructură rutieră când nu pot fi făcute pe şmen şi strâmbă din nas la  fondurile europene, că nu se poate fura. În schimb, sunt scoase la înaintare aşa-zisele „parteneriate public-privat”, cu companii din ţări dubioase, recunoscute că ar da șpagă. Anul trecut au fost daţi în folosinţă 60 de kilometri de autostradă.

5. Susţin că întotdeauna pun sistemul medical şi pacienţii pe primul loc

Probabil rolul de a induce ideea respectivă îl au şi controalele alea inopinate din ultimul timp ale Sorinei Pintea prin spitalele patriei. Șoc și groază! Cu ocazia lor a aflat şi ministrul sănătăţii ceea ce ştiau deja toţi românii: sistemul de sănătate public mioritic E de filme horror. Poate că au crescut salariile personalului medical, dar pentru pacienţi nu s-au schimbat condiţiile în bine, dimpotrivă.

Realitatea: După doi ani de guvernare spitalele alea regionale au rămas tot pe foaie, deşi ni se dau asigurări că o să înceapă numaidecât lucrările. Tot mai multe medicamente dispar de pe piață criza imunoglobulinei a pus in pericol viaţa pacienţilor cu imonudeficienţă, iar medicii buni sunt alungați  în străinătate. La mai bine de trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, România a rămas  fără singura ei bancă de piele.

6. Se laudă că au mărit alocaţiile, deşi au votat împotrivă

E vorba de amendamentul care prevedea creşterea alocaţiilor pentru copii de la 84 de lei la 150. A fost depus de deputatul PNL Robert Sighiartău legii bugetului şi a trecut, în pofida opoziţiei coaliţiei de guvernare. Ironic, tot partidul condus actualmente de Ludovic Orban a obținut anterioara dublare a alocațiilor  în 2015, PSD opunându-se şi atunci. Asta e politica dâmboviţeană: liberalii susţin creşterea asistenţei sociale, socialiştii se opun.

Realitatea: PSD a fost împotriva măsurii, invocând tehnicalităţi juridice. Cel mai vehement a fost chiar Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă că a furat de la copii săraci. Liderul PSD a descris amendamentul drept unul demagogic şi a deplâns mărirea deficitului, deşi asta n-a fost o problemă când au fost crescute iresponsabil alte cheltuieli publice.

7. Pesediştii povestesc că sunt fani NATO

E drept că am aderat la NATO în timpul guvernării Năstase, dar între timp fostul premier PSD a devenit unul din cei mai buni prieteni  ai Rusiei în România. Iar în partid sunt o grămadă de indivizi cu afinităţi de genul, ca Liviu Pleşoianu, tipul ăla care cerea expulzarea ambasadorului SUA, sau deputatul Adrian Solomon, care are impresia că noi am pierdut Războiul Rece.

Realitatea: Guvernul nu respectă angajamentul de a cheltui 2% din PIB pe Armată, blochează achiziţia de echipament militar, chiar în cazul unor licitații deja încheiate, şi preferă să încheie contracte strategice cu companii de stat chinezeşti, lucru care deja cauzează îngrijorări  la Washington. „Ordonanţa lăcomiei” ne-a făcut tot mai dependenți de gazul rusesc şi a avantajat Gazprom, în timp ce Liviu Dragnea se dă patriotul care ne apără de străini.

8. IT-ul merge bine datorită PSD, care ”dezvoltă industriile performante”

Am lăsat ce e mai bun înspre sfârşit, că asta mi se pare chiar mai nesimţită decât media. Nu de alta, dar unul din domeniile cele mai afectate de toate artificiile şi găselniţele fiscale gândite de guvernarea PSD-ALDE e chiar cel IT. După ce s-a prins că programatorii s-au trezit cu salariile tăiate din cauza „revoluţiei fiscale”, Guvernul a încropit ceva temporar, care oricum n-a ajutat prea mult La începutul anului s-a mai încercat o cârpeală.

Realitatea: sectorul IT a fost puternic afectat de instabilitatea fiscală, care descurajează investiţiile. Ăia „o sută de mii de specialişti” pe care îi trâmbiţează propaganda PSD maschează faptul că e criza de personal în domeniu, iar statul e incapabil să vină cu nişte politici coerente care să remedieze deficitul. Despre „dezvoltarea industriilor performante” merită amintit cum Guvernul a taiat bani dd la cercetare ca să îi dea Catedralei Mântuirii Neamului.

9. Uniunea Europeană nu ne respectă şi doar pesediştii ar putea schimba asta, că sunt cei mai mari patrioţi

Toată campania PSD e bazată pe minciuna respectivă, de unde şi sloganul cu „România merită mai mult respect”. Oficialii europeni nu ne-ar trata cu consideraţia care ni s-ar cuveni, fiindcă nu vor să lase  coaliţia de guvernare să distrugă statul de drept şi amenință cu declanşarea articolului 7 dacă vor intra în vigoare modificările aduse de Parlament Codului Penal şi de Procedură Penală. Ştii tu, alea menite să-l scape pe Dragnea de pușcărie.

Sursa: expresmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here