Primarul ”îndrăgostit” de la Cîlnic, cercetat pentru hărțuire sexuală și abuz în serviciu. Trimitea mesaje deocheate unei angajate și o urmărea pe o cameră video montată în birou

0
1347

Situație scandaloasă la Cîlnic. Dumitru Vulpe, primarul comunei este cercetat penal după ce o angajată a instituției pe care o conduce i-a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu și la Poliție pentru hărțuire sexuală și abuz în serviciu. Primarul și-ar fi urmărit angajata non-stop, chiar și în timpul serviciului de pe o cameră de supraveghere instalată în biroul acesteia, unde, cu mult timp în urmă, a funcționat casieria  unității. Imaginile cu salariata primăriei erau vizualizate de edil chiar din biroul acestuia, acolo unde se află dispozitivul de pe care pot fi monitorizate toate camerele de supraveghere din interiorul și din afara clădirii. Deși biroul angajatei cu pricina era dotat cu seif, gratii și cameră de filmat, casiera instituției își desfășura activitatea într-o altă încăpere,iar banii comunei âinuți într-un simplu sertar. Primarul a vrut să-și țină angajata preferată sub lupă și, în ciuda insistențelor femeii, acesta nu a vrut nici în ruptul capului să-i demonteze camera video din birou. Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Scandal de Gorj, edilul a negat vehement toate acuzațiile care i se aduc.

,,Așa era biroul cu cameră video. Eu așa l-am găsit, așa l-am lăsat”, a motivat Vulpe.

Femeia a reclamat și faptul că primarul Vulpe i-a trimis o serie de mesaje cu tentă sexuală, chiar în timpul programului dar și seara târziu, lucru pe care l-a și demonstrat făcând publice conversațiile dintre ea și edil.

După incident, angajata și-a dat demisia de la primărie, însă, susține femeia, nici atunci nu a fost lăsată în pace. Când a mers la sediul instituției pentru eliberarea unor documente necesare angajării la un alt loc de muncă, Dumitru Vulpe i-ar fi pus nenumărate piedici. Edilul a negat și de această dată acuzațiile, precizând că mesajele de pe telefonul femeii au fost trucate.

,,Nu știam despre aceste dosare. Dar ..sunt aberații, falsuri, cu siguranță. Dacă ea poate proba, mai vedem. Acum poți să fabrici orice. La mine ușa este cu geam, ea nu a fost singură în birou. Mesaje telefonice nu i-am dat”, a spus primarul Vulpe.

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a confirmat că există două dosare în lucru ce-l privesc pe edilul de la Cîlnic.

,,Unul privește abuzul în serviciul iar altul privește folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și violarea vieții private. În ambele dosare se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Corina Scurtu.

Primarul Vulpe nu este însă străin de astfel de scandaluri. Acesta ar mai fi trimis mesaje cu tentă sexuală unei alte angajate, iar după ce au fost făcute publice, adilul a fost părăsit de soție, iar de atunci nu s-a mai căsătorit.

Sursa: Scandal de Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here