Investiție de 5 milioane de euro, la Târgu Jiu

0
469

Municipiul Târgu Jiu va fi iluminat pe LED-uri. Peste 200 de camere de supraveghere vor fi montate în toate intersecțiile, iar în partea de sud a orașului  va fi construit şi un centru Info Trafic.  Acesta va monitoriza traficul rutier şi pietonal în municipiu. Autorităţile locale şi-au propus ca, în urma investiţiei, să crească fluiditatea rutieră şi să fie îmbunătăţită siguranţa cetăţeanului. Investițiile fac parte dintr-un proiect în valoare de 5 milioane de euro.

”Discutăm de peste 20 de kilometri de rețea de străzi pe care se va realiza în totalitate iluminatul public. Prin fibra optică ce se va introduce în subteran se va comanda sistemul de telegestiune la întreg sistemul de iluminat și va fi suportul care va ajuta la dezvoltarea celorlalte proiecte însemnând siguranța cetățeanului, centrul Info Trafic, preluarea datelor în timp real din toate intersecțiile de la cele peste 200 de camere de luat vederi, sincronizarea semafoarelor în buclă pentru fluidizarea transportului public în comun, partea de comunicație privind deplasarea mijlocelor de transport în comun”, a precizat Marius Ionescu, director tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Investiția va contribui și la o reducere majoră a cheltuielilor municipalității. Târgu Jiul se numără printre puținele orașe din sud-vestul țării care au implementat acest proiect ce va fi scos la licitație și va fi realizat cu fonduri europene.

”A fost o concurență acerbă, suma alocată pe regiune a fost de 10 milioane de euro. Municipiul Târgu Jiu s-a bătut pentru 5 milioane, atât am primit” , a spus primarul Marcel Romanescu.

Tot în acest an, la Târgu Jiu vor ajunge și primele troleibuze noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here