Gata cu bătaia de joc. Romanescu va iniția un proiect de hotărâre pentru ca Aparegio să nu-i mai jecmănească pe cetățeni

0
1111

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu vrea să oprească jecmăneala Aparegio. Edilul-șef a ajuns la concluzia că operatorul regional de apă și canal încasează de la cetățeni bani mai mulți decât ar trebui. Mai exact, societatea facturează apa băută de oameni sau folosită în grădină, la udatul legumelor sau al florilor, ca apă uzată. Pentru ca apa să fie facturată diferențiat, primarul  are în plan să inițieze un proiect de hotărâre de Consiliu Local.

“Am făcut o adresă către Aparegio să-mi comunice cum se stabileşte această modalitate de tratare diferenţiată a cetăţeanului. Voi elabora un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru ca şi Târgu Jiu să plătească la fel cum plătesc şi celelalte autorităţi publice locale sau ceilalţi cetăţeni din alte UAT-uri, 80% din tariful din cantitatea de apă să plătească canalizarea menajeră. În momentul de faţă, societatea Aparegio tratează în mod diferenţiat locuitorii de pe raza judeţului Gorj. În câteva localităţi, toată apa potabilă care intră pe conducta de la robinet  este considerată de către reprezentanţii Aparegio şi apă reziduală pentru canalizarea menajeră şi dublează, permanent, cantitatea de apă potabilă, şi o consideră 100% din apa pe care cetăţeanul sau societatea comercială o elimină. Ceea ce este incoect, pe de o parte prin faptul că o parte din această apă potabilă este folosită de către cetăţeni în alte scopuri şi nu este ulterior trecută în canalizarea menajeră”a declarat Marcel Romanescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here