Pe sistem PSD-ist. Sorin Grindeanu, șeful ANCOM și-a angajat două consiliere cu zero experiență. ”E treaba mea. Sunt criteriile mele”

0
1060

Șase consilieri. O mică armată de sfătuitori îl susține pe Sorin Grindeanu, șeful Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). El a devenit președinte al ANCOM din 7 noiembrie 2017.

Multe consiliere au fost angajate la început de 2019, când Grindeanu a ieșit din atenția publică, departe de lumini, de scandaluri și proteste. Două dintre ele, Cătălina Miriță și Alina-Gabriela Modan, au trăsături comune: Nici o experiență. Legături de rudenie cu oameni puternici în stat.

Potrivit Libertatea, Cătălina Miriță are 24 de ani, a fost angajată în 2019, până atunci lucrând, conform declarației de avere, la Asociația Română a Apei. CV-ul tinerei din Buzău lipsește de pe site, iar singurele mențiuni pe internet sunt, pe lângă urmarea unui master la SNSPA, succesele din cariera de model. Pe când avea doar 18 ani, în ianuarie 2014, Miriță apărea pe coperta revistei britanice British Mode. De atunci însă, Cătălina a dispărut din prim-plan, reapărând în organigrama instituției conduse de Grindeanu.

O altă sfătuitoare a președintelui are numai 23 de ani. O cheamă Alina-Gabriela Modan. Un nume fără rezonanță. Asta pentru că Alina-Gabriela Stănescu s-a căsătorit, cu un an în urmă, la Caracal, cu Robert Modan. Alina e fiica fostului vicepremier Paul Stănescu. Înainte să ajungă la autoritate, fiica lui Stănescu lucrase tot în curtea tatălui, la Agromec Vișina SA, companie asociată de presă cu influentul politician. La numai 23 de ani, Alina-Gabriela Modan, fostă Stănescu, are, doar din darurile de nuntă plus cununie, 220.000 euro! Mai mult, deține un teren și un apartament în București, un teren și o locuință în județul Olt, pe numele soțului, dar și un autoturism Audi A3, cumpărat în 2016. Și peste 150.000 euro rămași în conturi, la un an după nunta de poveste ținută la Caracal.

În afară de cele două, Grindeanu mai are 4 consilieri personali. E vorba despre Cătălin Iulian Constantinescu, Adelina Dincă, Silvia Rotaru și Flavia Mihaela Petrus. Interesant este însă că ultimele două sunt angajate la ANCOM Timișoara și ANCOM Cluj-Napoca, deci, practic, fac munca de consiliere de la distanță”. Contactat de jurnaliștii Libertatea, Grindeanu nu a explicat în baza căror criterii și-a ales consilierele, care ar trebui să îl sfătuiască pe președintele ANCOM în administrarea și reglementarea domeniului.

”Nu vreau să intru în amănunte, să vorbesc despre fiecare în parte. Sunt criteriile mele, criterii pe care le cunosc eu și nu vreau să intru în amănunte”, a declarat Sorin Grindeanu.

Salariul lui Sorin Grindeanu a crescut, conform Hotnews, la 35.000 de lei începând cu ianuarie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here