MAI și Poliția Română, fără conducere. Ministrul de Interne, Nicolae Moga și-a dat demisia după cazul din Caracal

0
256

Ministrul de Interne, Nicolae Moga și-a dat astăzi demisia la doar 6 zile după numirea în funcție. Decizia a fost luată în contextul crimelor de la Caracal. El urma să meargă chiar azi  în CSAT pentru a prezenta raportul oficial al Ministerului de Interne după eșecul din dosarul crimelor care au zguduit întreaga țară.

”În urma unei discuții pe care am avut-o cu doamna ministru Dăncilă am decis să mă retrag din fruntea MAI. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor. Toate cercetările vor continua. Am încredere în oamenii oneşti din minister şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere. Trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a declarat Nicolae Moga.

Nicolae Moga, a depus, miercuri, jurământul în funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Acesta are, drept urmare, cel mai scurt mandat din istoria Ministerului.

În acest moment, Ministerul de Interne și Poliția Română sunt fără conducere, pentru prima oară în istoria recentă. Șeful Poliției, Ioan Buda, a fost demis luni seară printr-o decizie a premierului Dăncilă, dar în Monitorul Oficial nu a apărut o altă decizie de numire în funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here