Bilanț sumbru! Aproape 2.000 de oameni, morți, anual, pe șoselele din România

0
217

Aproape 2.000 de oameni mor în accidente rutiere în România, în fiecare an. Statistica ne plasează în topul negativ al Uniunii Europene la acest capitol, dar și în privința numărului mare de persoane rănite. Asta trage un semnal de alarmă cu privire la gradul ridicat de nesiguranță rutieră.

Cele mai multe dintre nenorociri s-au produs pe drumurile naționale din țară, unde în fiecare zi își pierd viața 5-6 persoane. 80 la sută dintre accidente se produs în orașe din cauza traversărilor neregulamentare, arată datele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație.

„În România avem o legislaţie învechită în domeniul traficului rutier şi reglementări penale care nesocotesc cea mai importantă valoare într-o societate şi anume fiinţa umană. Noua reglementare penală care a generat scoaterea a  aproximativ 90 % din accidente din zona de urmarire penală, a avut drept consecinţă o creştere exponenţială a indisciplinei rutiere. Incapacitatea arterelor rutiere de a îndeplini condiţii acceptabile de siguranţă, atât prin carenţele majore în calitatea benzii de rulare, cât şi prin limitata capabilitate de preluare a fluxului de vehicule, reprezintă o altă cauză principală a evenimentelor rutiere”, au precizat reprezentanții AVAC.

Statisticile cu privirile la numărul persoanelor care au decedat în accidente rutiere sunt înfiorătoare. Numărul deceselor rutiere la un milion de locuitori a fost anul trecut în România de 97, în ușoară creștere față de 2015.

Nivelul este aproape dublu față de media Uniunii Europene de 50 de decese la un milion de locuitori. Singura țară care ne depășește este Bulgaria cu 99 persoane decedate la un milion de locuitori.

Sursa: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here