Gata cu telefonul la volan. Șoferii pot rămâne fără permis dacă îl folosesc

0
254

Noul Cod Rutier intră în vigoare începând de sâmbătă, 12 octombrie 2019 și aduce o serie de restricții importante pentru șoferii din întreaga țară. În plus, cei care preferă să circule pe drumurile patriei cu biciclete sau trotinete electrice sunt la rândul lor vizați de aceste modificări.

Numeroasele accidente produse din cauza neglijenței conducătorilor auto care folosesc telefoanele mobile în timp ce se află în trafic, i-au determinat pe polițiști să aplice sancțiuni mult mai aspre pentru a pune punct acestei situații. Astfel,dacă ești prins cu ochii în smarthpone sau orice alte dispozitive cu ajutorul cărora se pot face fotografii sau înregistrări audio/video, așteaptă-te la o amendă pe măsură și nu este exclus să rămâi chiar și fără permis.

Trebuie spus că această interdicție este valabilă pentru toate autovehiculele, chiar dacă acestea nu impun deținerea unui permis. Astfel, sunt obligați să renunțe la telefoanele mobile și cei care se deplasează cu ajutorul bicicletei, trotinetei, sau căruței. Dacă sunt prinși manevrând dispozitive foto/video în timp ce conduc, aceștia vor primi amenzi mai aspre decât în cazul autovehiculelor, cuprinse între 870 și 1160 lei.

Totuși, potrivit modificărilor aduse Ordonanței Guvernamentale nr.11/2019 interdicția se aplică doar în cazul în care vehiculele se află în mișcare, ceea ce înseamnă că participanții la trafic pot folosi telefoanele mobile atunci când staționează. Vor fi amendați, însă, cei care opresc la semafor pentru a manevra dispozitivele amintite mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here