Șefi de secții, păstrați ilegal în funcție. Se întâmplă la Spitalul din Târgu Jiu

0
592

Ies la iveală noi ilegalități la Spitalul din Târgu Jiu. Mai mulți medici șefi de secții au fost depistați având contractele de administrare expirate. Corpul de Control al Ministerului Sănătății a constatat că aceștia au fost numiți prin delegație, fără să fie demarate procedurile de concurs așa cum prevede legea.

”Membrii Comitetului Director ocupă funcții în baza unor decizii care și-au depășit valabilitatea de 6 luni de la emitere, fără organizarea procedurii de concurs așa cum prevede legea. Astfel, nu există contracte de administrare în care să fie prevăzuți indicatorii de performanță”, se arată în raportul Corpului de Control.

Printre medicii numiți cu delegație se numără: Ioana Râcă de la Endocrinologie, Gheorghe Stanciu de la ORL, Vasile Bălășoiu de la Urologie, Rodica Dahnovici de la ATI II, Luminița Novac de la Dermato-venerice, Ion Crețu de la ATI I, Maddy Huzu de la UPU, Maria Grigorian de la Laboratorul de analize medicale, Maria Zegrean de la Cardiologie, Bogdan Niculescu de la Ortopedie- Traumatologie, Vasile Băleanu de la Chirurgie I, Barbu Letiția de la Oftalmologie.

Sunt și doctori care au fost numiți doar prin delegații: Luminița Olănescu de la Neonatologie, Ioana Mitrulescu la Radiologie, Luciana Băleanu, Balneo – Fizioterapie, Natalia Guțu, Medicină Internă II, Grigoe Udrescu, Chirurgie II, Natalia Ișfan la Pediatrie și Adela Morega la Cardiolgie.

De asemenea, Corpul de Control a depistat și faptul că, doar 17% din personalul care lucrează în cadrul unității medicale a participat la cursurile de calificare profesională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here