Prefectura Gorj contestă în instanță demiterea lui Marian Rotaru de către Consiliul Local. ”Este ilegală”

0
716

Demiterea lui Marian Rotaru, directorul Direcției de Patrimoniu este ilegală, anunță reprezentanții Prefecturii Gorj. Aceștia au precizat că vor contesta decizia în instanță. Aleșii locali ai majorității PSD -ALDE au decis să-l demită pe Rotaru la finele anului trecut, printr-o Hotărâre de Consiliu după ce a apărut într-o fotografie în care femeia de serviciu a instituției îi făcea pedichiura în birou.  Primarul Marcel Romanescu a atras atenția încă de pe atunci că nu este legală o astfel de măsură, însă, atât Eduard Berca,inițiatorul proiectului cât și Dan Vâlceanu despre care edilul de la municipiu a declarat că s-a aflat în spatele proiectului de hotărâre și că i-ar fi amenințat pe consilerii locali că vor fi dați afară din partid dacă nu vor vota ”pentru”, au făcut acest demers, cel mai probabil pentru a capitaliza imagine publică. Consilierii au aprobat destituirea lui Marian Rotaru cu o majoritate clară: 11 voturi pentru, 6 împotrivă și 3 voturi nule.

Hotărârea prin care aleșii locali au decis să-l demită pe Marian Rotaru a ajuns pe masa juriștilor de la Prefectură, dar fără semnătura secretarului primăriei, Grigore Jianu. De altfel, acesta le-a explicat consilierilor că nu va semna documentul pentru că nu îl consideră legal. Același lucru l-a transmis și Instituției Prefectului pentru a motiva lipsa semnăturii.La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că este vorba de o decizie politică luată la nivelul conducerii organizaţiei judeţene, pe care el o va respecta. Romanescu a precizat că susţine teoretic şi moral un astfel de proiect, dar că va trebui să existe o prevedere legală pentru demiterea lui Marian Rotaru prin Hotărâre de Consiliu. Potrivit edilului din Târgu Jiu, dacă ar fi fost în locul lui Marian Rotaru, ar fi ales să demisioneze din fruntea Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu, în urma scandalurilor din ultimele luni.

Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitatea Actelor din Prefectura Gorj a precizat că demiterea lui Marian Rotaru prin Hotărâre de Consiliu Local nu este legală.  Potrivit acestuia, nu au fost îndeplinite condiţiile de formă şi nici de legalitate. Hotărârea nu poartă semnătura secretarului primăriei. În plus, numai primarul municipiului poate să îl demită pe Marian Rotaru. Prin urmare, hotărârea va fi contestată în instanţa de Contencios Administrativ pentru a fi anulată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here