Protest la Spitalul din Craiova. Medicii nu vor să mai mănânce la cantina unității in semn de solidaritate față de rezidenți

0
486

Continuă scandalul la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. După ce conducerea unității medicale a anunțat că de pe 1 ianuarie, medicii rezidenți nu vor mai putea lua masa gratuit în timpul gărzilor, colegii lor au decis să ia măsuri. O parte dintre medicii care lucrează la unitatea spitalicească din Craiova au anunțat că renunță să mai mănânce la cantină în semn de solidaritate față de rezidenți. Este o discriminare inadmisibilă la care nu doresc să fiu părtașă!Masa mea o donez….voi ce alegeți?”este îndemnul unei doctorițe din Craiova pentru colegii săi. Și medicul Liviu Vasile s-a arătat revoltat de măsura luată de conducerea unității medicale. „Mâine sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC. Contractul cu „furnizorul de servicii” trebuie reziliat. Avem bucătărie și personal ce poate asigura masa pentru toți medicii de gardă”, a scris medicul pe pagina sa de socializare. De asemenea, medicul a mai precizat că mâine, alături de alți colegi de-ai săi, vor mânca un sandwich împreună cu rezidenții, în fața cantinei, în semn de protest.

„În atenția colegilor de la SCJU CRAIOVA ce fac gărzi.. medici specialiști sau primari. Pentru că spitalul în care lucrăm, din motive ce țin, asa cum înțeleg eu, de firma cu care se află în contract, nu asigură masa rezidenților, vă îndemn pe toți să refuzăm această masă, din solidaritate pentru rezidenții noștri! Este o discriminare inadmisibilă la care nu doresc sa fiu părtașă! Masa mea o donez..voi ce alegeți?”, a postat și medicul Livia David pe Facebook.

Protestul medicilor vine după ce conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a postat un anunţ în sediul instituţiei, semnat de directorul medical, Mihaela Cheie, potrivit căruia medicii rezidenţi trebuie să îşi plătească meniul începând cu data de 1 ianuarie. Masa va fi asigurată în mod gratuit doar pentru medicii specialişti şi primar, iar rezidenţii vor plăti 10 lei meniul.

Ministrul Sănătății,Sorina Pintea, nu pare să fie deloc deranjată de ce se întâmplă la Spitalul de Urgență din Craiova. Aceasta a precizat că salariul rezidenţilor este încadrat între 2.500 şi 6.000 de lei, iar achitarea contravalorii de 10 lei de două ori pe lună nu reprezintă un efort financiar prea mare pentru rezidenți.

La Spitalul Clinic de Urgență Craiova sunt aproximativ 100 de medici rezidenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here