Primarii din Gorj taie salariile angajaților. Nu au bani pentru norma de hrană

0
1076

Probleme la multe dintre primăriile din județul Gorj. După ce Guvernul a decis ca bugetarii să primească suma de 300 de lei în plus la salariu, reprezentând norma de hrană, edilii au început să dea din colț în colț pentru că mulți dintre ei  abia pot să plătească la timp salariile angajaților dar să mai acorde și alți bani în plus. în judeţ există primării care au salariaţii neplătiţi de luni bune, iar în  situaţia critică s-a intrat după aplicarea Legii Salarizării Unitare, când unii primari au mărit nejustificat salariile angajaților. De la 1 ianuarie salariul minim a crescut, iar edilii sunt obligați să acorde și norma de hrană. Disperați, și în așteptarea unei noi rectificări de buget, șefii instituțiilor caută soluții pentru a nu intra în incapacitate de plată.

Primarul din Dănești, Emilian Rusu spune că luna aceasta nu are bani nici să plătească salariile angajaților dar să le mai acorde și norma de hrană. ”Nu știu dacă vom avea bani și de salarii, și pentru norma de hrană și pentru vouchere”, a declarat edilul.

La Motru, primarul Gigel Jianu are de gând să taie sporul de condiții vătămătoare, iar la Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman ia în calcul diminuarea salariilor de încadrare. Primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu are și el în plan să ia măsuri. Acesta a precizat că se gândește să mai taie din salariile angajaților pentru a putea continua investițiile, iar cetățenii comunei să nu aibă de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here