Fără precedent! Protestul minerilor se extinde și la Hunedoara

0
328

Minerii de la Complexul energetic Hunedoara anunță că vor intra și ei în grevă. Ortacii vor să fie asrfel solidar cu angajații Complexului Energetic Oltenia care sunt în grevă încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a precizat într-un comunicat intenția minerilor de a protesta.

“Considerăm că politica de falimentare a producătorilor de energie pe cărbune, dusă de oficialii Ministerului Energiei, este principalul motiv care a alimentat starea de nemulțumire a salariaților din CEO, precum și situația economico-financiară în care se află societatea, fapt ce a creat o serie de nemulțumiri legate de nivelul de salarizare al angajaților. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara caută soluții legale de a trece la manifestări de protest pentru a susține, în semn de solidaritate, revendicările colegilor din cadrul CEO”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

Minerii din Hunedoara îi încurajează peangajații cEO să nu renunțe la protest până ce doleanțele lor nu vor fi rezolvate. După negocierile de astăzi de la Ministerul Energiei, ortacilor li se-a promis majorarea lefurilor doar cu 12%, în condițiile în care aceștia cer majorări salariale cu 45 de procente, fapt ce i-a determinat pe oameni să continue protestul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here