Continuă investițiile de amploare la unitățile de învățământ din Târgu-Jiu. Grădinița ” Mihai Eminescu”, modernizată cu fonduri europene

0
700

Continuă investițiile de amploare la unitățile de învățământ din municipiul Târgu Jiu.  Primarul Marcel Romanescu, s-a deplasat astăzi la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud- Vest Oltenia din Craiova, pentru a semna un contract cu finanţare europeană nerambursabilă pentru modernizarea și extinderea Grădiniței” Mihai Eminescu „. Valoarea investitiei este de 4,5 milioane de lei, respectiv aproximativ un milion de euro. Unitatea de învățământ din strada Olari va fi extinsă cu 4 săli de clasă. Vor fi amenajate dormitoare şi alte spaţii comune. Vor fi realizate 80 de locuri în plus şi se va ajunge la o capacitate totală de 421 de locuri de la  341 cât are in prezent. Un proiect identic aşteaptă finanţare şi pentru Grădiniţa din strada Mioriţei.

„Continuăm investițiile de amploare la unitățile de învățământ din Târgu Jiu. Așa cum am promis, împreună cu echipa de la Primăria Municipiului Târgu Jiu, vom face tot ce este posibil pentru creșterea calității actului educațional. Astăzi am semnat la Craiova contractul de finanțare pentru implementarea proiectului ”EXTINDERE ȘI REABILITARE GRĂDINIȚA MIHAI EMINESCU, CORP C1”, prin Programul Operațional Regional. Valoarea proiectului este de 4.511.307,06 lei, din care contribuția proprie este de 4,31% (88.095,73 lei cofinanțare și 106.520,71 lei cheltuieli neeligibile).
Cu alte cuvinte, se extinde și se reabilitează infrastructura Grădiniței Mihai Eminescu, prin construirea unui nou corp de clădire (P+1) adiacent construcției existente și prin efectuarea unor lucrări de reabilitare a clădirii deja existente. În acest fel, numărul copiilor care vor fi înscriși aici va crește semnificativ. Este vorba de 80 de locuri în plus, ajungând de la 341 de copii la 421″, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here