Fostul director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, cercetat de ANI pentru conflict de interese

0
715

Fostul director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj este cerecetat pentru conflict de interese. Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Daniel Bondoc ar fi avut, în perioada 11 noiembrie 2015-27 iunie 2016, contracte cu firma soacrei sale. ”Inspectorii de integritate au constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Titu Daniel Bondoc, fost Președinte-Director General al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, întrucât în perioada 11 noiembrie 2015 – 27 iunie 2016, a stabilit relații contractuale cu o societate comercială, în cadrul căreia mama soției sale deținea atât calitatea de asociat unic, cât și funcția de administrator”, se arată într-un comunicat dat publicității de Agenția Națională de Integritate.

Reprezentanții Agenției Naționale de Integriate au precizat că Daniel Bondoc nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului de apărare.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here