Percheziții în Gorj la afaceriști bănuiți de evaziune fiscală. Prejudiciul creat depășește 1 milion de lei

0
1211

Polițiștii din județul Mureș efectuează, în această dimineață, 68 de percheziții în 14 județe, printre care și județul Gorj. Mascații au descins la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, prejudiciul creat în acest caz fiind de 1.300.000 de lei.

„Activităţile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în judeţele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 -2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale. Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române.

În urma percheziţiilor vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here