Campanie de donare de sânge într-o comună din Gorj. „Nu trebuie să fii doctor pentru a salva o viață”

0
704

Locuitorii comunei Negomir sunt îndemnați să-ți ajute semenii care au nevoie urgentă de sânge pentru a putea supraviețui. Primarul, Tudor Oiță va organzia o campanie de donare de sânge, în parteneriat cu Centrul de Transfuzii din Târgu Jiu. Autoritățile locale vor pune la dispoziția celor care vor să facă o faptă bună și un microbuz pentru a-i transporta la unitatea medicală din Târgu Jiu.

„Prin intermediul acestui eveniment ne dorim să rezolvăm pe cât posibil o problemă generală cu care se confruntă spitalele, și anume lipsa de sânge. Pornind de la motto-ul „Nu trebuie să fii doctor pentru a salva o viață”, vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a ne ajuta la atingerea obiectivului principal al acestui proiect”, a afirmat primarul Tudor Oiță.

Pentru a putea să doneze, doritorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții: Să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat 60 — 100 bătăi pe minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale, femeile trebuie să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală. De asemenea, donatorii trebuie să nu consume grăsimi, băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, psihice, hepatice, endocrine, TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologic, ulcer, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here