Comercianții de aranjamente funerare, luați la rost de polițiștii locali din Târgu Jiu

0
480

Polițiștii Biroului Control Comercial din cadrul Poliției Locale Târgu Jiu i-au luat la puricat pe agenții economici care comercializează obiecte și aranjamente florale funerare. Asta după ce municipiul Târgu Jiu este promovat în țară și în străinătate, prin intermediul unor campanii  de publicitate și marketing, susținute de Ministerul Turismului, ca destinație de city break sau turism cultural.

Poliția Locală Târgu Jiu salută această inițiativă și, prin îndeplinirea sarcinilor și responsabilităților conferite de lege, acționează pentru transformarea municipiului într-un loc primitor, cu comerț civilizat, desfășurat doar în locuri autorizate, vitrine frumos aranjate, trotuare libere, fațade neacoperite pentru a se observa arhitectura zonei. Deși cel mai reprezentativ obiectiv turistic din Târgu Jiu este Ansamblul monumental închinat eroilor căzuți în primul Război Mondial, nu dorim ca întregul oraș să aibă un aspect funebru prin expunerea în afara spațiilor autorizate a obiectelor și a aranjamentelor funerare.

Prin urmare, în perioada 07 – 12 februarie 2019, au fost verificați 21 comercianți care aveau expuse în afara punctului de lucru obiecte și coroane funerare. S-au aplicat 16 avertismente verbale și 4 amenzi contravenționale. Constatările au fost făcute în baza HCL nr. 522/2018, care prevede amenzi de la 500 lei la 1.000 lei, cu posibilitatea achitării în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

Mai precizăm faptul că încălcarea repetată a acestor norme se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei și cu măsura complementară de suspendarea a activității pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile. Până în prezent nu s-a suspendat nicio activitate comercială pentru încălcare repetată a acestor reglementări.”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here