Romanescu îl vrea pe Crin Antonescu pe lista pentru europarlamentare

0
627

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a declarat că îl susține pe fostul președinte al Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, pentru lista de la alegerile europarlamentare. Edilul a precizat că ar fi cea mai mare greșeală dacă Antonescu nu se va regăsi pe această listă. Mai mult, Crin Antonescu ar fi una dintre persoanele cu cea mai mare credibilitate din PNL.

Eu nu văd o listă a PNL fără Crin Antonescu. Poate voi fi criticat. Sunt sigur că sunt foarte multe persoane care sunt împotriva a ceea ce transmit eu acum. Crin Antonescu este una dintre persoanele cu cea mai mare credibilitate din Partidul Național Liberal, nu poate sa rămână înafara acelei liste. Vom face o mare greșeală să nu-l punem pe Crin Antonescu pe lista de la europarlamentare. Și sondajul și foarte multe alte lucruri ne determină să credem că fostul președinte al Partidului Național Liberal trebuie sa fie pe liste, si vă dau un singur argument: este singurul politician, din politica ultimilor 20 de ani, care si-a asumat un rezultat, și-a stabilit o țintă si a spus foarte clar: „daca nu voi realiza acel procent, plec din funcția de presedinte”. A avut puterea necesară ca după acele alegeri, să părăsească fotoliul de presedinte al Partidului Național Liberal”, a declarat Marcel Romanescu la Gorj Tv.

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a chemat pe liderii partidului, în Modrogran, pentru a le prezenta datele sondajului de 300.000 de euro efectuat la comanda partidului. În sondaj au fost măsurați și potențialii candidați la alegerile europarlamentare, iar surprizele sunt uriașe.

Potrivit stiripesurse.ro, Ludovic Orban și Klaus Iohannis l-ar vrea tras pe linie moartă pe Crin Antonescu, dar acesta a obținut un scor spectaculos în sondaje. Antonescu are un scor de 33%, mult peste scorul PNL, cel care în acest sondaj este dat la 27%.

Restul candidaților, în frunte cu Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Petrache sau Siefgried Mureșan au un scor cuprins între 3 și 5 procente. Scorul este unul foarte mic, raportat la potențialul partidului.

Scorurile lui Vasile Blaga și Crin Antonescu dau peste cap toate socotelile lui Ludovic Orban și Klaus Iohannis. Cei doi nu-i vor pe foștii lideri ai partidului pe lista la europarlamentare pentru că odată reveniți vor avea o forță foarte mare în partid.

Pentru Ludovic Orban va fi extrem de dificil să-l scoată din joc pe Crin Antonescu, cel care are sprijinul vechilor liberali, iar mai nou are și sondajele de partea sa.

În Replică biroul de presă al PNL a transmis că: ”Informațiile prezentate în articolul referitor la sondajul de opinie realizat la comanda PNL sunt complet false, nu au niciun corespondent în realitate și nici nu au făcut obiectul discuțiilor informale ale liderilor PNL.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here