Curtea de Apel Craiova, dă peste nas administrației CEO. Greva minerilor din ianuarie, legală

0
1100

O primă reușită pentru minerii care au protestat in ianuarie, fiind nemulțumiți de salarii și de condițiile în care sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea. Curtea de Apel Craiova a anulat decizia prin care protestul ortacilor de la Complexul Energetic Oltenia a fost declarată ilegală de către Tribunalul Gorj.

“Admite apelurile. Anulează în tot sentinţa. Trimite cauza spre rejudecare primei instanţe. Definitivă”, a fost decizia luată ieri, 13 martie, de Curtea de Apel Craiova.

Primii care au intrat în grevă, la începutul acestui an, au fost angajații de la Cariera Jilț Sud, fiind urmați apoi de minerii de la toate carierele CEO. Dacă decizia privind ilegalitatea prostestului ar fi rămas definitivă, minerii  ar fi fost puși în situația de a plăti daune companiei energetice. Bogdan Bejinaru, președintele executiv al Sindicatului Liber al Salariaților din CEO a fost cel care a anunțat, pe pagina sa de socializare, decizia Curții de Apel Craiova. Acesta a ținut să precizeze că îi va apăra în continuare cu demnitate pe mineri, fără să apeleze la șiretlicuri cu administrația.

”După cum am promis, îmi voi duce pana la capăt mandatul de președinte executiv al Sindicatului Liber al Salariaților din CEO, cu demnitate, fără blaturi cu administrația! Azi am reușit sa anulez la curtea de apel Craiova o hotărâre abuziva data de tribunalul Gorj, prin care un membru al sindicatului pe care îl reprezint a fost acuzat de instigare la greva!”, a scris Bogdan Bejinaru pe pagina sa de socializare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here