Atenție mare de unde cumpărați pește. Polițiștii au aplicat amenzi de 22.500 de lei pentru neregulile depistate

0
485

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul reprezentanților D.S.V.S.A. Gorj au organizat o acţiune privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, aplicând 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.500 lei.

Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a condițiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor referitoare la producerea, colectarea, transportul, procesarea, reambalarea, depozitarea și comercializarea peștelui, precum și a altor produse alimentare. Cu ocazia verificărilor efectuate la mai multe societăţi comerciale, poliţiştii au constatat diverse nereguli, aplicând 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.500 lei.

Poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, o sancţiune aplicată la OUG 28/1998 republicată, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat economice fiscale, patru sancţiuni aplicate conform HG 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi 26 de sancţiuni aplicate conform OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here