Se închide spitalul? Ministrul Sănătății retrage acreditarea SJU Târgu-Jiu

0
2164

Decizie dură a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, după verificarea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Ministrul s-a declarat oripilat de ce a văzut la unitatea medicală din municipiu, drept urmare, astăzi, a precizat că va propune Autorității Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate, retragerea acreditării SJU Târgu Jiu și a Spitalului din Ploiești, unitate medicală ce a fost, la rândul său, verificată.

„Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac”, a afirmat Sorina Pintea, prezentă la conferinţa „Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că verificările făcute la spitale nu au fost un „exerciţiu de imagine”.

„Nu a fost un exerciţiu de imagine şi nu va fi pentru că voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (…) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone”, a mai declarat Sorina Pintea.

”Nu mi-a plăcut ce am văzut. Nu mi-a plăcut blazarea din spital”. Declara ministrul Sănătății, după vizita de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Sorina Pintea a spus că gradul mic de ocupare a paturilor din Târgu Jiu arată faptul că pacienții nu au încredere în medici și în actul medical.

”Am primit peste 62 de reclamații din Gorj. O parte din multiplele reclamații primite sunt reale și am venit aici să văd exact ce se întâmplă. Mi s-a spus azi, obsesiv, că avem rezultate, dar modul în care ne comportăm cu pacienții spune multe. Vorbim de un sistem public în care Guvernul investește, s-au majorat salariile. Nu mi-a plăcut ce am văzut, nu mi-a plăcut blazarea din spital. Știți, îmi spuneau, că este bine, dar nu este suficient ce îmi spuneau ei. Asta m-a dezamăgit cel mai tare. Au fost multe promisiuni că se vor mișca lucrurile. Dar se mișcă, veți vedea”, a declarat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here