Polițist din Târgu-Jiu, condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție

0
2400

Gabriel Negoiță, fostul agent din cadrul Poliției municipiului Târgu-Jiu afost condamnat ieri, la 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Acesta a fost trimis în judecată în vara anului 2017, fiind acuzat că a primit bani pentru a rezolva în mod favorabil anumite dosare. Bărbatul ar fi comis, nu mai puțin de 12 fapte de corupție.

”La data de 12 decembrie 2016, martorul denunţător I.C. a sesizat că, în vara anului 2014, a avut o altercaţie minoră cu două persoane care în timp ce se jucau cu o minge au lovit autoturismul unui vecin. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar I.C. a apreciat că lucrurile au fost lămurite, considerând că a fost mai mult o discuţie între locatarii aceluiaşi cartier. După o lună, I.C. a fost contactat de Negoiţă Gabriel – agent de poliţie la Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, care i-a adus la cunoştinţă că este cercetat într-un dosar penal cu referire la incidentul mai sus menţionat. Agentul de poliţie i-a solicitat o întâlnire, spunându-i să vină în târgul de maşini. I.C. a acceptat şi s-a întâlnit în locul respectiv cu agentul Negoiţă Gabriel, care era îmbrăcat în uniformă. În cadrul întâlnirii, agentul Negoiţă Gabriel l-a asigurat că nu sunt probleme în cadrul dosarului, întrucât o cunoaşte pe C.C., mama uneia din cele două persoane cu care avusese altercaţia cu o lună în urmă şi va vorbi personal cu ea. La circa trei săptămâni, agentul de poliţie l-a contactat din nou telefonic pe I.C., solicitându-i o nouă întâlnire, împrejurare în care i-a cerut suma de 200 de lei pentru a vorbi cu C.C. şi a rezolva astfel favorabil dosarul pe care-l avea în cercetări. I.C. i-a înmânat numitului Negoiţă Gabriel suma de 200 de lei. După aproximativ o lună, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel l-a contactat telefonic pe I.C. şi s-au întâlnit. Cu ocazia întâlnirii Negoiţă Gabriel l-a asigurat pe I.C. că a discutat cu C.C., că dosarul s-a finalizat, asigurându-l că nu mai sunt probleme şi i-a mai cerut suma de 200 lei pentru motorină, întrucât îi trebuie să meargă la fiica sa. De asemenea, Negoiţă Gabriel l-a mai contactat ulterior pe I.C. şi i-a mai solicitat 200 de lei pentru motorină, sumă pe care a primit-o de la denunţător. Suma de bani i-a fost înmânată agentului de poliţie pe strada Comuna din Paris, unde a venit cu autoturismul de serviciu, fiind însoţit de un coleg”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la începutul cercetărilor.

Fostul polițist a aflat ieri că pentru ilegalitățile comise va sta 5 ani în spatele gratiilor.

„Contopeşte pedepsele principale şi aplică inculpatului Negoiţă Gabriel pedeapsa principală cea mai grea de patru ani închisoare la care se adaugă un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse stabilite, de 1 an şi 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul Negoiţă Gabriel să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 5 ani şi 8 luni închisoare cu executare în regim de detenţie. (…) Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpat. (…) Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 4.000 de lei, din care suma de 1.000 de lei în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a stabilit prima instanță.

După trimiterea în judecată, Gabriel Negoiță ar fi ieșit la pensie. Sentința dată de Tribunalul Gorj nu este însă definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here