O nouă taxă pentru firmele din Gorj

0
709

Guvernul vrea să oblige toate firmele din România să încheie asigurări de răspundere profesională astfel încât acestea să acopere unele riscuri financiare presupuse de o eventuală intrare în insolvență sau dizolvare.

Societățile sunt obligate să încheie anual asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile de derulare a procedurilor de insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară”, se arată în proiectul de Lege privind registrul comerțului, elaborat de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Dacă acest proiect va fi adoptat, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legi, profesioniștii înregistrați în Registrul Comerțului au obligația încheierii asigurătorii de răspundere profesională şi să transmită către registrul comerţului dovada asigurării. În caz contrar, „Oficiul Național al Registrului Comerțului din oficiu, pe cheltuiala acestora, după caz, va putea pronunţa dizolvarea societăţii”, se mai arată în proiect.

De asemenea, în cazul în care firma are nevoie de serviciile unui lichidator acesta va fi plătit din suma asigurată. În țara noastră există aproximativ 1,4 milioane de firme, dintre care doar 1,2 milioane sunt active, restul fiind în dizolvare, în curs de radiere sau lichidare. Neîndeplinirea obligației va putea duce la dizolvarea firmei respective.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here