Descinderi la proxeneți din Târgu-Jiu și Cărbunești. Au obligat minore să se prostitueze în Norvegia și Portugalia

0
3025

Polițiști din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Gorj, au descins, ieri,  la 4 locuințe din județ, fiind puse în executare 4 mandate de aducere. Cele patru percheziții domiciliare (trei în orașul Târgu Cărbunești și una în municipiul Târgu Jiu) au vizat persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism și spălare de bani. Doi bărbați, de 35, respectiv 51 de ani, din comuna Jupânești și o femeie de 33 de ani, din Târgu Jiu au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. din Gorj, pentru audieri.

Față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Gorj. Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 2014-2018, aceștia ar fi recrutat, transportat și cazat în Portugalia, în scopul exploatării sexuale, două minore, de 16 ani, din județul Gorj. Totodată, cei trei ar fi sprijinit și alte tinere să practice prostituția în Norvegia, realizând un venit de aproximativ 400.000 de lei, bani pe care i-ar fi investit în imobile și autoturisme.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un autoturism, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, carduri de memorie și înscrisuri. În activități s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La desfășurarea perchezițiilor au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești și jandarmi din Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here