Nu scăpăm de vremea rea. Codul galben de ploi torențiale a fost prelungit

0
649

Meteorologii au prelungit, astăzi, informarea de instabilitate atmosferică, până vineri, la ora 23.00. De asemenea, au emis o avertizare cod galben, valabilă până miercuri la ora 23.00, în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de miercuri de la ora 10.00, până vineri la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În interval scurt de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse 35-40 de litri pe metru pătrat. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

Totodată, meteorologii au emis o o avertizare cod galben, valabilă miercuri, până la ora 23.00, în Banat, Crişana, vestul şi sud vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi nordul Moldovei, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 35 – 50 de litri pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here