Banța se vrea primar la Târgu Jiu

0
413

Victor Banța, fostul prefect de Gorj continuă să viseze cu ochii deschiși. Acesta pozează de ceva vreme în candidatul PNL pentru Primăria municipiului, sprijinit fiind de superiorul său ierarhic Dan Vâlceanu, care, în urma alegerilor din 2016  îi reproșa cu surle și trâmbițe că nu s-a implicat suficient în campania electorală. Pesedist ”sub acoperire”, Vâlceanu s-ar fi asigurat că acesta va rămâne supus PSD-ului, și nu oricum. Pentru a-l ține sub papuc, social-democrații i-ar fi angajat o rudă, nu oriunde, ci la Consiliul Județean Gorj.

Cariera lui Victor Banţa a luat-o pe o pantă ascendentă în martie 2008, când a fost numit prefect de Gorj, post în care a stat timp de un an de zile. Pentru că vremurile politice s-au schimbat, Banţa a fost nevoit să renunţe la fotoliul de prefect şi să accepte o funcţie de inspector guvernamental, post care se oferă de obicei înalţilor funcţionari publici din teritoriu, care rămân fără obiectul muncii, din cauza schimbărilor politice. Dezavantajat doar de faptul că job-ul său presupunea să fie în mare parte a timpului la sute de kilometri distanţă de casă, la Braşov, Victor Banţa,  a stat departe atunci de scena politică, până în 2012, când a decis să-şi dea demisia din funcţia de inspector guvernamental şi să se reîntoarcă în PNL, partidul căruia îi datorează cariera politică şi, bineînţeles, pe cea administrativă.

Acum se vrea primar de Târgu Jiu, tot din partea PNL, ceea ce se pare că a uitat însă Victor Banța și are impresia că au uitat și târgujienii, sunt scandalurile prin care s-a ”remarcat” ca și prefect de Gorj. În urmă cu 10 ani, acesta a fost subiect de can-can în presa locală. Potrivit jurnaliștilor de la Scandal de Gorj,  în perioada de doar un an de zile a mandatului său, între 2008-2009,  acesta a reușit să determine două subalterne să se bată efectiv pentru el. Astfel, Emilia Horhoianu, consiliera juridică şi cea care a fost prezentată drept „blonda de la Prefectură”, şi-a dat demisia într-un timp record, gura lumii vorbind că s-a ajuns aici pentru că aceasta i-ar fi respins avansurile cu conotaţie sexuală ale lui Banţa. Ulterior, Nicoleta Popescu, secretara lui Banţa de atunci și consiliera Claudia Pârvan au avut o răfuială soldată cu o păruială în toată regula pentru Don Juan de Gorj. Banţa a acuzat-o atunci pe Ana Bobic, femeia de serviciu a instituție că a fost cea care a dat din casă, iar povestea a ajuns în gura presei. Femeia, vinovată sau nu, a fost imediat concediată.

http://www.scandaldegorj.ro/dezvaluiri/victor-bana-pata-galben-a-la-misa-pe-culorile-pnl/

Fostul prefect  s-a ocupat, în urmă cu ceva vreme, de organizarea la Târgu-Jiu ale unor cursuri de yoga ale MISA, gruparea lui Gregorian Bivolaru care îşi bea urina proprie şi din rândurile căreia au fost făcute mai multe arestări datorită unor materiale pornografice interzise. La finalul anilor ´90, calitatea de membru MISA a lui Victor Banţa, pe atunci doar un simplu inginer de telecomunicaţii, era confirmată chiar de către el în cadrul unui proces intentat de către guru Bivolaru unui cotidian local. Banța s-a prezentat atunci în faţa judecătorilor, fără să fie citat, ci doar propus ca martor de către avocaţii MISA, pentru a apăra onoarea grupării şi pentru a vorbi de efectele binefăcătoare ale integrării în absolut. Banța declara atunci că: „Activitatea asociaţiei MISA are efecte pozitive, atât asupra dezvoltării fizice, cât şi psihice a individului”. Mai mult decât atât, el susţinea că s-a bucurat personal de aceste efecte şi că tehnicile yoga practicate în cadrul întâlnirilor MISA au efecte benefice asupra „vindecării noastre”. Conştient fiind că apartenenţa la o astfel de sectă nu-l ajută cu nimic în carieră, Banța a negat vehement că a fost memebru MISA.

Mai multe detalii, aici: http://www.scandaldegorj.ro/dezvaluiri/pnl-il-integreaza-pe-banta-in-absolut-adeptul-misa-se-vrea-vice-la-cj/

Așadar, cine l-ar vrea pe Banța la cârma unui municipiu reședință de județ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here