Pompier cercetat pentru proxenetism. Racola eleve din barurile de lângă licee și le obliga să se prostitueze

0
939

Zeci de eleve din Caracal au fost şantajate şi forţate să se prostitueze. Printre clienţii lor erau şi militari americani din baza de la Deveselu, dar şi oameni de afaceri români şi austrieci. Unul dintre proxeneţi era un pompier angajat la ISU Olt.

Conform interceptărilor din dosar, tinerele erau racolate de pompier din barurile din jurul liceelor. Din reţea făcea parte şi unul dintre cei mai agresivi interlopi din Caracal. El filma cu telefonul mobil partidele de sex ale fetelor.

„Când refuzau să practice prostituţia […] erau şantajate cu publicarea imaginilor înregistrate pe site-urile de profil de pe internet şi cu prezentarea imaginilor părinţilor […], precum şi comercializarea acestora în zona unităţilor de învăţământ la care acestea studiau”, se arată în dosarul DIICOT.

Printre clienţii fetelor se numărau directori ai hidrocentralelor de pe râul Olt, de origine austriacă, afacerişti români sau cetăţeni americani de la unitatea militară din Desevelu. Fetele erau obligate să întreţină raporturi sexuale în schimbul unor sume cuprinse între 70-400 de lei. Toţi banii ajungeau la interlopi. Mai mulţi directori austrieci au fost audiaţi şi au recunoscut că au plătit pentru a face sex cu eleve. Militarii sunt subiectul unei anchete interne la baza militră din Deveselu.

Potrivit anchetatorilor, una dintre fetele racolate a spus că a întreţinut, în perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2012, peste 500 de raporturi sexuale cu austrieci veniţi în judeţul Olt pentru lucrări hidrotehnice.

Sursa: Săptămâna în Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here