Aici sunt banii cetățenilor. Cu ce bolid de lux, de zeci de mii de euro se plimbă directorul Aparegio

0
1063

Directorul PSD- ist al Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu, sfidare maximă la adresa cetățenilor. În timp ce situația economică a operatorului de apă și canal este una gravă, iar fondul de dezvoltare al unității nu a fost folosiț pentru investiții, ci doar pentru plăți de salarii, directorul instituției se lăfăie în lux. După ce a ”mutilat” societatea pe care o conduce, Pătrăcoiu și-a cumpărat un bolid de nu mai puțin de 50.000 de euro.

Recent, Ion iliescu, fostul consilier personal al lui Pătrășcoiu a dezvăluit neregulile grave de la Aparegio. Acesta a explicat de ce lucrări de zeci de milioane de euro nu sunt recepționate, a recunoscut că nu doar canalizarea pluvială ajunge în Jiu, ci și cea menajeră, dar și că pierderea de apă din rețea este de 80%. Angajatul Aparegio Gorj a povestit în presa locală că societatea este pe pierdere în momentul de față și că al doilea proiect depus pentru finanțare eruopeană se bazează pe studii incorecte. Există riscul ca în urma evaluărilor, proiectul care vizează atragerea de fonduri europene să nu beneficieze de finanțare. Astfel, o bună parte din infrastructura de apă și canal a municipiului Târgu Jiu va rămâne nemodernizată.

Iliescu a mai dezvălui că în privința rețelei de canalizare situația este una foarte gravă. Nu ar fi fost executate racorduri la noua rețea de canalizare. Din 1.200 de racorduri care putea fi realizate, doar 400 sunt operaționale în momentul de față.

Acesta a mai  menționat și faptul că stația de apă din Dealul Târgului de la Târgu Jiu ar trebui să furnizeze apă 12 ore, în cazul în care ar fi izolată de surse. Iliescu susține că stația poate pompa apă doar două ore. De asemenea, același consilier al directorului Traian Pătrășcoiu a dezvăluit că pierderile pe anumite tronsoane la apa furnizată sunt și de 80-90%.

Municipiul Târgu Jiu este unul dintre puținele din țară care se află foarte aproape de sursele de apă și de munte și care în perioade de secetă medie resimte lipsa apei, în special la etajele superioare ale blocurilor din oraș. Sursa de la Vâja este complet avariată și nu mai este folosită de ani de zile.

Ion iliescu a despus sesizări și la poliție însă, până în prezent, nu au fost luate măsuri. Mai mult, în urma dezvăluirilor, acesta a fost concediat.

Și asta nu este tot. În ultimii ani, Traian Pătrășcoiu, din postura de director general al S.C. APAREGIO GORJ S.A., a făcut peste 130 de angajări,  pe bază de recomandări politice, nefiind interesat de  competența profesională a celor angajați. În acești ani, Pătrășcoiu a umilit zeci de gorjeni care, deși sunt specialiști în domeniile de activitate ale respectivei societăți de stat, n-au putut procura o recomandare din mediul politic. De altfel, Curtea de Conturi  a constatat că mare parte dintre angajările făcute de Pătrășcoiu sunt în afara organigramei și a ștatului de funcții aprobate de Consiliul de Administrație al S.C. APAREGIO GORJ S.A. Angajările excedentare au costat societatea miliarde de lei vechi, reprezentând salariile noilor angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here