Școală din Gorj, executată silit de o profesoară concediată ilegal

0
799

Început de an școlar cum nu se putea mai rău pentru o unitate de învățământ din județul Școala Gimnazială din Bălcești va fi executată silit de un cadru didactic concediat ilegal. Profesoara Iuliana Rădulescu a fost dată afară în decembrie anul trecut, după ce a fost cercetată disciplinar în urma unor plângeri venite din partea mai multor părinți și elevi.

”La ore, în loc să le predea limba română cum ar trebui, dumeaei cântă, pune copiii să o filmeze. A adus odată la ea un ciocan. L-a scos din geantă și l-a pus pe catedră. A zis că așa rezolvă ea problemele din sistemul de învățământ, cu acel ciocan. Vă dați seama că s-au speriat copiii. Și eu m-aș speria”, declara mama unui copil, în octombrie 2018.

În apaărarea sa, profesoara a declarat că cei mici au fost învățat să spună așa ceva la adresa ei.

”Copiii sunt mici, ușor de influențat. Au fost învățați să spună așa ceva, iar ce s-a scris până acum, în acele reclamații și sesizări, au fost scrise probabil de colegi de-ai mei. Da, am pus copiii să cânte, dar așa învață mai ușor cântecelele, dacă mă filmează pe mine cântând. Vine Centenarul și de-asta am vrut să-i învăț și cântece patriotice. Cu acel ciocan am vrut să bat niște cuie într-un panou”, a precizat Iuliana Rădulescu.

Acum instanța de judecată a dispus reîncadrarea acesteia în învățământ, considerând decizia privind concedierea, ilegală. Mai mult, școala va trebui să-i plătească salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat începând cu data de 05.12.2018 și până la data reintegrării efective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here