Târgujienii, batjocoriți. Romanescu vrea condiții mai bune la Transloc, consilierii PSD-ALDE se opun

1
763

Majoritatea PSD-ALDE-PSRo din Consiliul Local Târgu Jiu, continuă bătaia de joc la adresa locuitorilor municipiului. Aceștia se opun vehement când vine vorba de schimbarea conducerii societății de transport în comun, Transloc. Deși se află în prag de pensionare, actualul director Vasile Căilean nu se dă bătut și vrea în continuare să rămână la cârma societății deși, de zeci de ani de când acesta o conduce, nu a realizat nimic pentru confortul și bunăstarea târgujienilor care sunt nevoiți să se deplaseze prin oraș cu troleele devenite  adevărate sicrie pe patru roți. Primarul Marcel Romanescu vrea să schimbe conducerea Transloc dar 9 consilieri municipali, de la cele 3 partide, cer organizarea unei ședințe extraordinare pentru ziua de luni și anularea procedurii de selecție a directorilor.

”În momentul de față, strict pe lege, mai ales că a fost și o aprobare de  Consiliu Local, s-a realizat această procedură. Legal, nu răspund eu, răspund cei care semnează documentele din punct de vedere juridic dar cred că procedura este respectată. Dacă domnul Căilean este cumva alarmat de faptul că s-a mai înscris cineva la acest concurs, nu trebuie să-și facă probleme pentru că, comisia care este constituită la acest concurs va alege cel mai bun manager pentru societatea Transloc”, a precizat Marcel Romanescu.

Mai mult, edilul spune că există foarte multe probleme la Transloc și speră ca în urma selecției să fie aleși cei mai buni manageri pentru societatea de transport în comun, mai ales că urmează să fie implementate programe cu finanțare europeană de zeci de milioane de euro.

”Eu sunt sigur că sunt foarte multe probleme care sunt astăzi la societatea Transloc, dar aceste probleme pot fi rezolvate și de către domnul Căilean dacă va câștiga acest concurs dar și de altă persoană competentă care poate să facă lucrurile să funcționeze. Am mare încredere că acea comisie constituită va alege persoana potrivită pentru a conduce destinele acestei societăți mai ales că ne așteaptă o perioadă extrem de dificilă pentru transloc ținând cont de faptul că avem proiecte cu finanțare europeană în valoare de 46 de milioane de euro”, a mai precizat primarul.

Liderul de sindicat Vasile Brânzan vede ca o gură de oxigen această schimbare, în special în ceea ce-l privește pe directorul Vasile Căilean, despre care spune că a cântat limba PSD-ului pentru a rămâne în funcție, însă nu a făcut nimic notabil în cei 21 de ani de când se află la cârma Transloc.

”Situația este foarte binevenită, mai ales că nu se mai poate cu actuala conducere, în special directorul general. Acesta ține cu dinții, încă doi ani de zile până când iasă la pensie. Eu i-am spus dânsului:”uitați-vă domnule director ce ați făcut dumneavoastră de-a lungul a 21 de ani. Nu trebuie decât să vă ridicați de pe scaun și să vă uitați în curte. Dacă dumneavostră vă place ce vedeți, eu zic că ne place și nouă. Dumneavoastră ați cântat limba partidului de-a lungul timpului ca să vă țineți de scaun”. Dânsului îi țin spatele consilierii PSD -ALDE. Domnul Lădaru a sărit la gâtul domnului primar că e ilegal ce se face”, a declarat Brânzan pentru Radio Infinit.

Vasile Căilean a contestat  decizia Consiliului de Administrație al Transloc de a organiza, în această lună, procedură de selecție pentru posturile de director general, director economic și director tehnic. Acesta spune că anul trecut, în noiembrie, a semnat contractul de mandat care îi dă dreptul să rămână încă 4 ani la conducerea societății de transport în comun. Acesta spune că a depus contestație pentru ca selecția să fie anulată.

”În baza unei hotărâri de Consiliu de Administrație, pe care eu am contestat-o pentru că o consider ilegală, s-a hotărât să se scoată la concurs și postul de director general, deși, exista un contract de mandat care este semnat anul trecut și este valabil patru ani”, a declarat Vasile Căilean.

1 COMENTARIU

  1. Autobuzele si trolebuzele care asigura transportul local in tg jiu sunt pline de mixerie si praf in ele nu se face curetenie cu zilele iar doferii sunt ciubucari cate calatoresc in cabina cu cetatenii care le dau bani pe transport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here