Nou an școlar, aceleași probleme. Unități de învățământ cu WC-ul în curte și prelată în loc de acoperiș

0
320

Clopoțelul a sunat ieri pentru elevii gorjeni și, chiar dacă suntem în anul 2019, unii dintre aceștia sunt nevoiți și în noul an școlar să meargă la toaletă în curte. Potrivit prefectului de Gorj, Cristian Rujan, pe raza județului sunt nu mai puțin de 60 de unități de învățământ cu toaleta în fundul curții.

”Sunt câteva care, din rațiuni de relief nu au posibilitatea de racordare la apă curentă și care au toaletele neintegrate în clădirea școlii. La unele nu se poate interveni și pentru că trebuie avize speciale fiind din categoria imobilelor de patrimoniu istoric și cultural, și, ca atare, există un regim special pentru astfel de clădiri”, a declarat prefectul de Gorj, Cristian Rujan.

Mai mult decât atât, 12 școli din județ nu au autorizație de funcționare. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, la Câlnic, elevii nu au început cu dreptul noul an școlar, aceștia fiind nevoiți să învețe într-o clădire acoperită cu o prelată. Potrivit părinților, primarul Dumitru Vulpe a avut în plan înlocuirea tablei de pe acoperișul Școlii Generale Câlnic, drept urmare, a încredințat lucrările, care nu au fost finalizate nici până în prezent, unei firme care a executat aproape toate reparațiile de pe raza comunei. Oamenii îl acuză pe edil că tot ce face este să cheltuie cu dedicație banii de la bugetul local, în timp ce copii lor sunt nevoiți să meargă la ore într-o clădire cu un acoperiș ca-n Evul Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here