Directorul Penitenciarului Târgu Jiu, acuzat de abuz în serviciu

0
735

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor îl acuză pe directorul Penitenciarului Târgu Jiu, Ion Popescu, de abuz în serviciu. Acesta ar fi mutat ilegal mai mulți agenți din subordine, în funcții inferioare.

”Ion Popescu o comite din nou și e datoria noastră să intervenim în ceea ce sperăm să se finalizeze cu o nouă sancționare disciplinară și, de ce nu, ceva probleme penale pentru abuz în serviciu.

Sesizare la Comisia de disciplina a MJ impotriva lui Ion Popescu, directorul Penitenciarului Targu Jiu
Sesizare la Comisia de disciplina a MJ impotriva lui Ion Popescu, directorul Penitenciarului Targu Jiu

Concret, cu de la sine putere, cel în cauză a dispus trecerea unor agenți în funcții inferioare pe motiv că legea îi permite temporar și uitând că astfel de măsuri pot fi luate doar în situații de risc pe care n-a mai știut să le motiveze având în vedere că de fapt se gândise că astfel rezolvă ceva probleme operative într-una dintre unitățile care, surprinzător, n-are un deficit de personal și unde nu s-ar fi justificat măsuri extreme.

Culmea prostiei, ca bază legală pentru această măsură directorul Ion Popescu a indicat prevederile referitoare la delegare considerând că astfel poate să-și acopere neregula. Sigur, veți spune, delegarea e una și retrogradarea e alta! Nici măcar Ion Popescu nu poate fi într-atât de incompetent! În plus, e nevoie de niste avize juridice. Ei bine în acest caz n-a contat, de unde și nevoia unor sancțiuni pentru a-i aminti directorului Popescu că legea trebuie respectată”, anunță FSNP, pe site-ul propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here