Fostul prefect invizibil, atac la primarul Romanescu: ”Oamenilor trebuie să le arăți ce ai făcut”

0
739

Ciprian Florescu, fostul prefect al județului Gorj și actual secretar de stat în M.A.I îl atacă pe edilul Marcel Romanescu. Deși în toată perioada în care a fost șef al județului, în afară de presă, mediul politic și angajații de la stat, nimeni nu știe că  a deținut această funcție în ultimii 3 ani, Florescu îi cere primarului din Târgu Jiu să le arate cetățenilor tot ce a realizat de când este la cârma municipiului.

”E esențial să arăți oamenilor ceea ce ai făcut, ceea ce ești în postura de a face și ceea ce urmează să realizezi. Nu știu dacă se teme de pierderea alegerilor (Romanescu n.red), știu, în schimb, și sunt convins de această chestiune, are temeri legate de eventuale comparații ce vor fi făcute între mandatele domnului Florin Cîrciumaru și partea de mandat pe care domnul Marcel Romanescu a dus-o la Primăria Târgu Jiu. (…) Noi suntem siguri pe ce am făcut, pentru că ce am făcut se vede”, a transmis Florescu, unul dintre cei mai slabi prefecți din țară, deranjat de faptul că Marcel Romanescu îi trage de mânecă pe cei de la PSD.

Edilul șef nu se teme însă de paralelele făcute de Ciprian Florescu. Marcel Romanescu este convins că în cei trei ani de mandat a realizat lucruri foarte bune pentru cetățenii municipiului  pe care îl conduce.

”Niciodată (nu se teme de comparațiile pomenite de Florescu n.red.). În afară de faptul că după doar trei ani de mandat sunt lucruri foarte utile și foarte bune pentru cetățenii municipiului Târgu Jiu, lucruri pe care le-am făcut, sunt foarte multe care vin din trecutul mandatelor anterioare. Deci nu vreau să fac comparații. Eu vorbesc doar despre viitorul acestui municipiu. Sunt sigur că sunt semnale pozitive că Târgu Jiul are viitor. (…) Să le dea Dumnezeu sănătate! Rezultatul nu va fi nici cel pe care îl așteaptă domnul Weber, nici domnul Ciprian Florescu. Eu am încredere că cetățenii municipiului Târgu Jiu pot să facă în acest moment diferența între Marcel Romanescu și ce a fost în trecut”a declarat edilul de la Târgu Jiu.

Singurul lucru vizibil realizat de Ciprian Florescu, în perioada în care a fost prefect de Gorj este celebrul ordin 194 prin care a interzis accesul jurnaliștilor și al altor persoane îmbrăcate ”provocator”, în instituție.

Conform ordinului, într-un limbaj tipic cazon, „toate persoanele care solicită accesul în Palatul Administrativ trebuie să fie îmbrăcate decent şi într-o manieră care arată demnitate şi respect faţă de instituţiile care îşi desfăşoară activitatea în acest obiectiv”. Nu se acceptă pantaloni scurţi, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist sau obscen. „Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articole de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”.

Specialiștii susțin că în jurul vârstei de 40 de ani,  bărbaţii sunt predispuşi la aventuri extraconjugale, plănuiesc să-şi schimbe locul de muncă și visează să facă un gest nebunesc, doar, doar, or ieși din anonimat. Criza de acest fel se declanşează atunci când individul realizează că anii trec şi el se confruntă cu trăiri negative tulburătoare: frustrare, insatisfacţie, vinovăţie. Atunci el vede că realizările lui în viață sunt în totală contradicție cu aspirațiile sale. Așa apare tensiunea psihică, determinată de neîmpliniri emoţionale și profesionale. Vede cum viaţa a trecut pe lângă el, fără s-o fi trăit din plin. Deci, nu ne putem aștepta la fapte glorioase ale pesedistului înscăunat într-o funcție prea înaltă, spun răuvoitorii, așa încât ar trebui să-i înțelegem amețeala.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here