”Veorica” pedalează în gol. Cupă mai așteaptă

0
329

Klaus Iohannis, lovitură dură pentru Viorica Dăncilă: Respinge în bloc propunerile de miniștri și trimite Guvernul în Parlament. Iohannis a anunțat astăzi, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că remanierea guvernamentală propusă de premierul Viorica Dăncilă, este una neavenită și nepotrivită, subliniind că o refuză categoric. Șeful statului a precizat că niciun ministru nu va fi numit nou în guvern decât după validarea din Parlament.

”Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar. Cum am ajuns aici: am primit o asemenea solicitare de remaniere la finalul lui august, iar la câteva ore ALDE a anunțat public că părăsește coaliția de guvernare. În aceste condiții, Constituția solicită explicit un vot din partea Parlamentului. Am refuzat atunci remanierea solicitată. După ceva vreme, doamna premier a venit cu solicitarea de numire a unor interimari. Din același motiv am refuzat și acea solicitare. Acum, doamna premier, vine a treia oară. Doamnă premier, vă spun acum direct și public: trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului, altfel lucrurile nu se pot rezolva. Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate: e cras neconstituțională. Între timp e foarte clar, s-a anunțat public că ALDE a părăsit coaliția. Se vede că se teme de un vot în Parlament și trage de timp. PSD într-un mod jalnic se agață de putere. Nici un ministru nu va fi numit nou în guvern decât după validarea din Parlament”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ion Cupă, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru șefia Ministerului Energiei mai are astfel de așteptat.  Acesta este vicelider al Grupului Parlamentar ALDE din februarie 2018, preşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor. A lucrat la Energoconstrucţia şi Hidrotehnica, iar din 2005 a fost director executiv la DGPF Mehedinţi. Între 2008 şi 2010 a fost membru supleant în Consiliul Naţional de Integritate.

Din 2011 şi până în prezent este preşedintele Consiliului de Administraţie de la CE Rovinari.Din 2015 este preşedinte al ALDE Dolj, iar în 2016 a fost ales deputat în circa electorală 17 jud Dolj. Este membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, Preşedinte la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, secretar la Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor şi membru în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Conform declaraţiei de avere are două terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin şi unul în Târgu Jiu, o casă în Drobeta Turnu Severin, un autoturism Mercedes E220 şi o motocicletă, mai multe conturi în lei la BRD şi unul în valută, precum şi participaţii la două societăţi comerciale – Sara Laboratory SRL şi Harasprest SRL, împreună cu soţia, Ramona Maria Cupă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here