Execuție în masă la ALDE. Deputații care au trădat pentru Dăncilă, out din partid

0
355

Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu și Ion Cupă au fost excluși din ALDE după ce au acceptat să fie nominalizați ca miniștri de Viorica Dăncilă.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calității de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu și drept consecință, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a ședinței ALDE, obținută de MEDIAFAX.

Grațiela Gavrilescu a decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului.

Pe lângă aceasta, au fost nominalizați în Guvern Alexandru Băișanu, la portofoliul Energie și Ion Cupă pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleșcanu, propus de PSD, a fost ales marți, la șefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcție din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formațiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here