PSD încurajează ”antreprenoriatul”

0
372

”Antreprenoriatul” este în floare în mai toate orașele din țară. Corturile PSD pentru strângerea de semnături pro Viorica Dăncilă își așteaptă viitorii ”oameni de afaceri” să-și arate susținerea pentru ca preferata lor, care nu prea știe pe ce lume trăiește, să ajungă în fruntea țării.

„Guvernul pe care il conduc a creat sute de mii de locuri de munca. Am crescut pensiile si le vom mai creste de la 1 septembrie. Am majorat subventii pentru reincadrare in munca. Am crescut salarii pentru medici si constructori. Am sustinut antreprenoriatul si turismul…”,  a declarat, cu nonșalanță dăncilă, ridicând în slăvi partidul pe care îl conduce. 

Nimic nou. Refrenurile despre pensii, salarii, locuri de munca, turism (care e intr-un hal fara de hal, de altfel!) le-a mai fredonat tot doamna Dancila de „n” ori, ca si cum toate acestea au aparut aduse de dansa de la Bruxelles si nu le-ar fi gasit gata deja programate sau demarate de premierii anteriori.

Ce legatura are doamna Dancila cu cresterile de pensii si salarii, cu majorarea subventiilor si altele, demarate de guvernele Grindeanu sau Tudose si preluate de dansa fara alt efort decat acela de a indatora tara pana la refuz?

Guvernul domniei sale ar fi fost meritoriu daca se putea lauda cu ceva din ceea ce n-au reusit predecesorii sa faca: autostrazi, spitale, scoli, aeroporturi, cai ferate modernizate, drumuri, reducerea abandonului scolar si mai ales educatie cetateneasca la asemenea nivel incat sa stopeze emigratia, exportul de minore practicat de traficanti, violul, crima.

Discursul doamnei Viorica Dancila se remarca prin exacerbarea pretinselor realizari si aruncarea batistei pe tambal, cand ar trebui sa aminteasca vreo carenta.

Doamna candidata la presedintie, se lauda  ca Romania a ajuns sa aiba „a doua cea mai buna crestere economica din Europa”, dar nu spune un cuvintel despre prima cea mai mare inflatie de pe continent, despre cel mai mare numar de copii care se culca seara flamanzi, despre cel mai mare furnizor de carne vie spre Occident dupa Ucraina si Republica Moldova, despre violenta domestica – unde suntem tot fruntasi – despre milioanele de salariati din mediul privat carora nu li s-au marit salariile, dar suporta efectul inflatiei, si multe altele, pe care Guvernul se face ca nu le vede?

Fireste, toate acestea n-au legatura directa cu candidatura, dar au cu Guvernul, acel Guvern pe care il conduce de aproape doi ani doamna Dancila si de care vrea sa se desparta, lasand totul balta, in loc sa dea socoteala pentru ce n-a facut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here