Șoc! De doi ani, Căilean ocupă ilegal postul de director al Transloc. AGA anulează procedura de selecție

0
396

După scandalul iscat în ultimele zile privind schimbarea lui Vasile Căilean din fruntea Transloc, Adunarea Generală a Acționarilor din SC Transloc SA  decis anularea procedurii de selecție pentru posturile de directori ai societății de transport în comun din Târgu Jiu. Acționarii au cerut membrilor Consiliului de Administrație al societății și un raport in care să explice de ce AGA nu a fost informată cu privire la procedura de selectie. Reprezentanții Consiliului de Administrație și-au dat seama că au prelungit ilegal mandatul actualului director, Vasile Căilean și astfel au încercat să scape basma curată și să acopere greșeala.

„Procedura de selecție s-a făcut cu încălcarea art. 35 alin. din OUG 109/2011, în sensul că directorii trebuie selectați după numirea membrilor Consiliului de Administrație, această procedură nefiind finalizată pentru cel de-al cincilea membru din CA”, se arată în decizia AGA.

De asemenea, Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei,  si membru in Consiliul de Administrație al Transloc și-a dat demisia pe 6 septembrie din CA-ul societății de transport în comun. In cursa pentru șefia Transloc s-au înscris actualul director, Vasile Căilean și consilierul local liberal Mihai Paraschiv. Contractul de mandat al lui Căilean a fost prelungit cu 4 ani, iar potrivit AGA, riscă să ii plătească acestuia 9.000 de lei pe lună pe toată durata mandatului, întrucât acesta nu a fost revocat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here