Anchetă internă la IPJ Gorj după ce o localnică din Măceșu a declarat că a găsit un glonț în porcul de Crăciun

0
640

După ce un tânăr de 22 de ani a fost împușcat în cap de un glonț ”rătăcit” de la poligonul de trageri din Târgu-Cărbunești, o localnică din satul Măceșu a povestit că, în momentul în care și-a tăiat porcul de Crăciun, a găsit în grăsimea acestuia un cartuș. Soțul acesteia ar fi raportat incidentul la poliție, însă nu a fost demarată o anchetă.  După apariția în presă a declarațiilor femeii, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a  dispus efectuarea de verificări de către polițiștii din cadrul Compartimentului Control Intern.

Tânărul de 22 de ani a fost împușcat ieri, în timp ce se afla împreună cu alți doi colegi în curtea bisericii din Măceșu. La început, acesta nu și-a dat seama ce s-a întâmplat. A căzut din picioare și le-a spus colegilor că l-a lovit ceva în cap. Norocul lui a fost că glonțul nu a pătruns prea mult în craniu. Glonțul provine de la tragerile efectuate ieri dimineața de jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Primarul din Târgu Cărbunești susține însă că localnicii din zonă sunt avertizați de fiecare dată, înainte ca jandarmii să efectueze acest exercițiu.

”Este o procedură care se respectă și se repetă de fiecare dată când au loc astfel de trageri, noi suntem informați de către comandantul unității militare de la Târgu-Cărbunești care este proprietarul poligonului de tragere și, această informare merge către șeful de la Serviciul de situații de Urgență din cadrul Primăriei Târgu-Cărbunești care se ocupă de procedura de informare a populației în zona limitrofă poligonului. Informarea se face prin afișaje, este un proces verbal de afișare în anumite locuri care asigură accesul la poligon și în imediata vecinătate a acestuia, în satul Măceșu, la puntea de la fântâna Bălii, pentru că accesul către poligon se face pe aici, și în zonele de acces către satul Măceșu”, a declarat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești, pentru Radio Infinit.

Tragerile programate la poligonul de la Târgu-Cărbunești au fost sistate până când se va face lumină în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here