Partidul lui Tăriceanu, spulberat de Dăncilă. Ion Cupă și alți 4 deputați au demisionat din grupul ALDE

0
475

Cinci deputati  au demisionat ieri din grupul ALDE. Este vorba despre Ion Cupă, Alexandru Baisanu, Grațiela Gavrilescu, Mihai Niță si Marian Cucșa. Trei dintre acestia fuseseră deja excluși de Tăriceanu pentru că au acceptat sa fie miniștri in Guvernul Dăncilă: Ion Cupă, Alexandru Baisanu, Grațiela Gavrilescu.

Deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj şi vicepreşedinte ALDE naţional până recent,a  fost exclus vineri din ALDE, după ce a acceptat să fie propus pentru funcţia de ministru al Energiei în Guvernul Dăncilă.

Potrivit art. 12 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, drupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaţilor. Ele se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale. În acest moment, dintre cei 14 membri rămaşi în grupul ALDE, doar 9 au fost aleşi pe listele formaţiunii.

Ion Iordache, liderul ALDE Gorj  este de acord cu nominalizarea lui Ion Cupă la Ministerul Energiei. De altfel, acesta este  în relații strânse cu Ion Cupă, de pe vremea când acesta din urmă era parlamentar de Gorj și director al Direcției Județene a Finanțelor Publice Gorj. „Nu am vorbit niciodată cu dumnealor, pe domnul Cupă îl cunosc destul de bine şi, cu siguranţă, mai ales că este apropiat de zona noastră, a fost şi parlamentar de Gorj, este acum preşedinte la Dolj, ne-am înţeles dintotdeauna destul de bine, ar fi potrivit. Are şi o experienţă, un CV în spate, a fost ani de zile director la Finanţe la Gorj. Nu ai ce să spui. Îi susţin“, a spus Ion Iordache, liderul ALDE Gorj.

Iordache l-ar vrea pe Cupă în fruntea Ministerului Energiei pentru a-și recupera mai ușor banii cheltuiți în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here