Toate parchetele din țară, la control. Motivul: Unele dosare privind lipsirea de libertate ar fi fost tratate ”cu ușurință”

0
340

Procurorul general interimar, Bogdan Licu a dispus controale în toate parchetele din țară prin care să fie verificate toate dosarele de lipsire de libertate din ultimii 10 ani. Potrivit acestuia, există posibilitatea ca unele cauze să fie tratate „cu ușurință”. Controalele vin ca urmare a cazului petrecut în Caracal, care a șocat o țară întreagă.

”În momentul de față în cadrul Ministerul Public se află în desfășurare cel mai amplu control efectuat vreodată în istoria Ministerului Public. Am dispus ca la toate parchetele din țară să fie verificate toate cauzele privind lipsiri de libertate înregistrate în ultimii 10 ani în cadrul Ministerului Public. Verificăm toate cauzele în care s-au înregistrat plângeri sau cauze constituite ca urmare a dispariției unor persoane. Verificăm absolut toate soluțiile din ultimii 10 ani atât sub aspectul legalității, cât și aspectul temeiniciei soluției dispuse”, a declarat Bogdan Licu.

Procurorul general a mai precizat că nu a mai fost efectuat niciodată un astfel de control.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here