Vin milioanele pentru Pandurii. Au câștigat procesul cu acționarii

0
694

Ultima victorie în instanță le aduce mari speranțe celor de la Pandurii Târgu Jiu. Echipa de fotbal primește un sac de milioane în urma deciziei Curții de Apel Craiova. Actionarii clubului sunt: Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Judetean Gorj, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia si SC Artego SA,  trebuie sa achite impreună aproape 3,3 milioane de euro, conform hotărârii executorii a judecătorilor.

Iată sumele pe care trebuie să le primească Pandurii:

6.398.608,88 lei de la CEO;

2.861.747,68 lei de la Consiliul Local Târgu Jiu

769.543,23 lei de la CJ Gorj;

4.898.219,86 lei de la ARTEGO

516.983,76 lei de la USMO.

Hotărârea este executorie.Decizia mai poate fi atacata la Inapta Curte de Casatie si Justitie.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a declarat că instituția pe care o conduce nu poate fi executată silit întrucât nu a fost parte în proces.

”Mă bucur pentru clubul Pandurii că i se dă o șansă din punct de vedere financiar. Dacă cineva și-a asumat obligația trebuia să o respecte. Hotărârea judecății poate fi comentată.  In ceea ce privește sumele, acționar e Consiliul Local. Nu reprezint Consiliul Local  in acest club iar Primăria nu are niciun fel de obligații.  Vreau să cred că, consilierii locali vor lua o decizie. Sper să găsească o modalitate să formuleze un recurs. Pe de altă parte Consiliul Local trebuie să găsească o soluție. Nu primăria, Consiliul Local. In acest moment nu poate fi executată Primăria pentru că nu a fost parte în acest proces. Poate face o Hotărâre de Consiliu Local  prin care să pună Primăria să achite suma, poate găsi soluții pentru recuperarea acestui prejudiciu. Sunt mai multe soluții. Juriștii, secretarul și întreg aparatul trebuie sa găsească varianta optimă. Când am ajuns primar clubul era în insolventa și după aceea nu au mai fost alocate sume pentru Pandurii.  Reprezentantul din Consiliul Local la Pandurii,  putea să aloce dar sumele respective trebuiau să treacă prin Consiliul Local.  Cârciumaru și Aurel trebuiau să introducă sumele angajate în bugetul local. A fost lăsat să moară nu s-a vrut că Pandurii sa mai trăiască. Eu cred că după ce s-a întâmplat în ultimii 10-15 ani au vrut să șteargă totul și de asta se întâmplă. E inexplicabil ca un club cu un buget de 5 milioane de euro pe an, primit de la alte entități să ajungă în această situație. E păcat. Incerc să fac ceva nou, total diferit de ce s-a făcut cu mai putini oameni implicați, să facem totul transparent”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Pandurii are 5 puncte in 7 etape si se afla pe loc retrogradabil in Liga 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here