Romanescu: ”Nu Primăria Târgu Jiu este în proces”. Consiliul Local trebuie să plătească datoria către Pandurii

0
578

Au încercat să scape basma curată, însă de această dată nu a mai mers. Consiliul Local Târgu Jiu are de plătit peste 2,8 milioane de lei către clubul Pandurii. Deși consilierii locali, împreună cu ceilalți acționari ai echipei de fotbal au susținut mereu că nu datorează bani clubului pe care l-au înființat, în fața instanței au dat cu stângu-n dreptu” și nu au reușit să demonstreze asta. Acum vor trebui să găsească soluții pentru a achita suma datorată, întrucât decizia Curții de Apel Craiova este executorie. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă că se bucură pentru victoria celor de la Pandurii și speră ca echipa gorjeană să-și rezolve problemele cu banii și să revină pe linia de plutire. Edilul a explicat și faptul că instituția pe care o conduce nu este obligată să plătească nicio sumă către Pandurii, dat fiind faptul că acționar la echipă este Consiliul Local.

”Mă bucur pentru clubul Pandurii că i se dă o șansă din punct de vedere financiar. Dacă cineva și-a asumat obligația trebuia să o respecte. Hotărârea judecății poate fi comentată.  In ceea ce privește sumele, acționar e Consiliul Local. Nu reprezint Consiliul Local  in acest club iar Primăria nu are niciun fel de obligații.  Vreau să cred că, consilierii locali vor lua o decizie. Sper să găsească o modalitate să formuleze un recurs. Pe de altă parte Consiliul Local trebuie să găsească o soluție. Nu primăria, Consiliul Local. In acest moment nu poate fi executată Primăria pentru că nu a fost parte în acest proces. Poate face o Hotărâre de Consiliu Local  prin care să pună Primăria să achite suma, poate găsi soluții pentru recuperarea acestui prejudiciu. Sunt mai multe soluții. Juriștii, secretarul și întreg aparatul trebuie sa găsească varianta optimă. Când am ajuns primar clubul era în insolventa și după aceea nu au mai fost alocate sume pentru Pandurii.  Reprezentantul din Consiliul Local la Pandurii,  putea să aloce dar sumele respective trebuiau să treacă prin Consiliul Local.  Cârciumaru și Aurel trebuiau să introducă sumele angajate în bugetul local. A fost lăsat să moară nu s-a vrut că Pandurii sa mai trăiască. Eu cred că după ce s-a întâmplat în ultimii 10-15 ani au vrut să șteargă totul și de asta se întâmplă. E inexplicabil ca un club cu un buget de 5 milioane de euro pe an, primit de la alte entități să ajungă în această situație. E păcat. Incerc să fac ceva nou, total diferit de ce s-a făcut cu mai putini oameni implicați, să facem totul transparent”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Romanescu a comparat situația de la Pandurii cu cea de la Întreprinderea de Drumuri și Poduri, ambele fiind în insolvență. Edilul a sugerat faptul că în ambele situații, cineva a încercat să acopere anumite nereguli din trecut.

”Eu cred un alt lucru, cred că după tot ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani, sau în ultimii 15 ani la Clubul Pandurii, poate cineva a avut interesul să finalizeze această procedură ca să se șteargă tot ce a fost în urmă. Asta pot să cred. Nu am datele necesare însă nu este prima dată când se întâmplă astfel de lucruri. Pot oricând să dau ca exemplu IDP-ul, s-a mers cam pe aceeași modalitate. O cam ducem în groapă, după  aceea ne spălăm pe mâini. ”Nu știu domne ce s-a întâmplat, a intrat în faliment, îmi pare rău….” Este inexplicabil ca un club care are un buget de cel puțin 5 milioane de euro pe an care-i primește de la alte entități, nu din activitatea clubului, să ajungă în situația în care a ajuns Clubul Pandurii. Inclusiv în 2016, din ceea ce știu, clubul Pandurii a beneficiat de anumite sume de la Complexul Energetic Oltenia, de la Artego, de la USMO sau de la cine mai era asociat în această entitate”, a mai precizat Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here