Minerii au ajuns la capătul răbdării. Se anunță proteste la CEO

0
839

Sătui să muncească în condiții grele, iar sănătatea să le fie pusă zilnic în pericol, minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor să ia din nou atitudine. Liderii de sindicat au început strângerea de semnături pentru organizarea de noi proteste. Primii care s-au „aruncat” în luptă sunt reprezentanții Sindicatului „Renașterea” de la Cariera Jilț Sud și cei din cadrul Sindicatului Liber al Salariaților din Complexul Energetic Oltenia.  Ortacii se revoltă din cauza tergiversării adoptării  legii care ar permite pensionarea mai devreme a salariaților din cariere și termocentrale care lucrează în condiții deosebite de muncă.

„Ne tot amăgesc cu modificarea Legii pensiilor. Guvernul a dat aviz negativ dar toți spun că o susțin. Dacă legea nu este votată până pe 12 octombrie, se intră în campanie electorală, vine Crăciunul, până anul viitor nu-i mai prindem pe parlamentari la serviciu. Și văd că nu se ia nicio atitudine”, a declarat Ion Popescu, președintele Sindicatului ” Renașterea”.

Și Bogdan Bejinaru, președintele Sindicatului Salariaților din CEO  a declarat că va fi alături de oamenii care l-au ales să-i reprezinte și, împreună cu ceilalți lideri de sindicat, vor face tot posibilul să iasă învingători.

O altă nemulțumire a salariaților CEO este legată și de faptul că schema de sprijin fără de care colosul energetic nu ar putea supraviețui, este ținută în secret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here