Rovana Plumb, trimisă la plimbare de Comisia Juridică a PE. Nu poate fi comisar european

0
840

Rovana Plumb a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European iar fără acest aviz, nu poate fi comisar european. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul PNL Siegfired Mureșan pe pagina sa de facebook.

”Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abtinut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a scris europarlamentarul PNL.

Votul vine după ce Plumb a fost audiată astăzi,  în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declarațiile de avere.

Aceasta a avut o întrevedere, miercuri, cu președintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afișată pe site-ul instituției.

Conform programului afișat pe site-ul PE, Plumb ar fi urmat să fie audiată într-o ședință comună a comisiilor de transporturi și de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie.

Anterior audierii, Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care i-a cerut lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles, arată un document obținut de MEDIAFAX.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here