Secretarul unei comune din Gorj, cercetat a treia oară, pentru sfidarea legii. La primărie, ilegalitățile se țin lanț

0
426
Prefectura Județului Gorj (GJ-II-m-A-09191)

Neregulile se țin lanț la Primăria Ionești. După ce Curtea de Conturi a depistat, în ultimii ani, că la instituția condusă de Marian Tătaru, mulți dintre funcționari primeau sporuri ilegale și chiar vorbeau cu rudele în străinătate, facturile la telefon fiind achitate din bani publici, de această dată, secretarul comunei a intrat în vizorul Prefecturii Gorj după ce a sfidat legea. Mai exact, acesta ”a uitat” să mai trimită către Instituția Prefectului hotărârile de Consiliu Local. Nu este însă prima dată când secretarul este cercetat pentru astfel de abaterii, bărbatul fiind deja sancționat de două ori, cu mustrare și diminuarea salariului.

“Este cercetat de către Comisia de Disciplină a Instituţiei Prefectului pentru nerespectarea atribuţiilor se serviciu. Mai exact, domnul secretar refuză să trimită, de o bună perioadă de timp, hotărârile Consiliului Local şi dispoziţiile primarului. Colegii mei au încercat în nenumărate rânduri să ia legătura cu dumnealui, însă fără niciun rezultat. Nu răspunde la telefon! S-au văzut nevoiţi să-l cerceteze disciplinar. Trebuie spus că domnia sa a mai primit sancţiuni de la Comisia de disciplină, o mustrare scrisă în 2018, iar la începutul acestui an a mai fost sancţionat cu tăierea drepturilor salariale cu 10% pe o perioadă de o lună”,a declarat Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Prefectul Cristinel Rujan a precizat că nu este singura situație de acest gen din județ. Reprezentantul Guvernului în teritoriu va trimite, în perioada următoare, Corpul de Control să facă verificări la primăriile cu probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here